Брой 239 (244), 07-12-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Конкурс „Инвеститор на годината 2012“


Българска агенция за инвестиции (БАИ) организира за седми пореден път годишните награди „Инвеститор на годината“. Конкурсът цели да отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през 2012г. 

Мисията на БАИ да привлича инвестиции в страната, да подпомага стартиращите проекти и гарантира успешното им развитие се допълва успешно от приза, който инвестиралите компании получават от правителствената агенция чрез този престижен конкурс. По този начин държавата още веднъж показва своята подкрепа към инвеститорите и изразява признателност към техния принос в българската икономика.

За БАИ е важно връзката между нас и компаниите да не приключва с финализирането на инвестиционния процес. Затова компетентната оценка, която им се дава, цели да определи тяхното място сред бизнеса и останалите инвеститори в България и още веднъж  да  стимулира растежа им.

Отличията се връчват на фирми,  направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, с които са допринесли за развитието на икономиката, разкриването на нови работни места и стимулирането на по-бърз икономически растеж, придържайки се към високи норми на корпоративна и социална отговорност. 

Проектът „Инвеститор на годината” има за цел да покаже развиващите се бизнеси, като не дискриминира компаниите по вид, големина и произход. В конкурса могат да участват всички компании, опериращи в България, които са инвестирали в страната през 2012 г. 

Кандидатстващите проекти ще бъдат оценявани не само според размера на вложените капитали и създадените нови места. Важни критерии за оценка ще бъдат също използването на високи технологии, експортен потенциал, инвестиции в екология и иновации, ако има такива.

С приз от предходните издания могат да се похвалят компании като „Луфтханза Техник София“, „Хюлет Пакард България”, „Тракия Глас България” ЕАД, „Иксетик Пловдив” ЕООД, „АББ Аутомейшън“ ЕООД, „Солвей Соди” АД и др.

Тазгодишните победители ще бъдат наградени на официална церемония през януари 2013 г., а крайният срок за изпращане на попълнените форми за участие е 8 януари 2013 г. 

За да номинирате компания, кликнете ТУК

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП ще отбележи 100-годишнината от създаването на Софийската мъжка търговска гимназия
Основаването на гимназията е по инициатива и с финансовата подкрепа на Софийската търговско-индустриална камара Още
Укрепва партньорството на БТПП с Търговската палата на Руската федерация
Нови членове на БТПП
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конкурс „Инвеститор на годината 2012“
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Парламентът прие на второ четене Бюджет 2013 г.
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
НАП въвежда онлайн проверка на единната данъчно-осигурителна сметка
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Започна набирането на проектни предложения по схема “На път”
Предоставя се финансиране за организиран транспорт до и от работното място за заетите в съответното предприятие лица за период до 12 месеца Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия дава старт на „Панорама на уменията в ЕС“
Целта е преодоляване на несъответствието между търсенето и предлагането на умения Още