Брой 107 (1619), 08-06-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

София ще бъде домакин на EBAN Annual Congress 2018


На 25-26 юни в Централния военен клуб в София ще се състои ключово събития за предприемаческата среда в Европа. Столицата ще бъде домакин на най-големия годишен конгрес за бизнес ангели в Европа – EBAN Annual Congress 2018. Очакват се повече от 350 участници и над 150 топ бизнес ангели (рискови инвеститори) от цял свят, които ще се запознаят с локалната предприемаческа екосистема и ще дискутират последните тенденции в иновациите и възможностите за инвестиции в България и региона.

Годишният конгрес на EBAN е едно от най-големите международни събития за рискови инвестиции в Европа и света, провеждано ежегодно от EBAN в сътрудничество с най-влиятелните членове на организацията. Ежегодното събитие играе ключова роля за разширяването на връзките и сътрудничеството в региона, достъпа до международни капитали и сключването на синдикирани сделки със стартиращи компании заедно с някои от водещите експерти в тази област. След 18 успешни събития, последните от които се състояха в Порто през 2016 г. и Малага през 2017 г., тазгодишното издание ще се проведе в София, България, и ще бъде организирано в сътрудничество с Българската асоциация на бизнес ангелите и Eleven.

Планиран е обособен панел „Local Heroes“, посветен на успешни компании от страната и региона, както и на изявени представители на българската инвестиционна общност, която от своя страна има за цел да разкрие потенциала на България като атрактивна дестинация за предприемачество и инвестиции.

Събитието ще предостави възможност на българските предприемачи да представят проектите си пред широка международна аудитория от топ инвеститори и да осигурят финансиране за развитие на идеите си. Конгресът предоставя уникална възможност за създаване на нови контакти, за участие в панелните дискусии, както и за включване в обучения по предприемачество и привличане на финансиране.

Организаторите канят местни стартиращи компании, които търсят възможности за развитие, както и инвеститори, които проучват обещаващи идеи, да се включат във форума. Срокът за заявки е до 15 юни, 2018 г. Листата с компаниите, вече включени в програмата на конгреса може да видите тук, а пълната програма  и лекторите в двата дни на събитието – тук.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Представяне на системните реформи и постиженията на украинската икономика
С участието на Н.Пр. Микола Балтажи, извънреден и пълномощен посланик на Украйна у нас Още
Н.Пр. Пууджа Капур, посланик на Индия, посети БТПП
Обсъждане на по-активни действия за увеличаване на двустранния стокообмен Още
БТПП организира семинар „Онлайн продажби в Китай през WeChat“
18 юни от 12:45 до 17:00 часа в Палатата, без такса участие Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
София ще бъде домакин на EBAN Annual Congress 2018
Най-големият годишен конгрес за бизнес ангели в Европа Още
Пловдив е домакин на дебат за здравеопазването в ЕС с комисаря Витянис Андрюкайтис
14 юни от 11:00ч в Аудитория 3 на Медицинския университет в Пловдив Още
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Обществените поръчки са сериозно опорочени и през 2017 г.
Автор: Зорница Славова, Институт за пазарна икономика Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Промишленото производство през април се свива с 0.8% на годишна база
Оборотът в търговията на дребно бележи ръст от 5% през април
Най-значително растат продажбите чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 16.4% Още
БЪЛГАРИЯ И ЕС
Позицията на България по пакета „Мобилност“ отново беше представена на съвета на министрите
Българската страна призова с конструктивен подход да продължат работата за бъдещето на този толкова важен сектор за Единния европейски пазар Още