Брой 177 (2183), 15-09-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Провеждане на онлайн събитие с двустранни бизнес срещи по търговско-икономически въпроси между България и Аржентина


С цел активизиране на търговско-икономическите връзки между фирми от Република България и Република Аржентина и в отговор на затруднените физически контакти в условията на пандемията COVID 19, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Посолство на Република Аржентина в Република България, организират съвместно онлайн събитие на икономическа тематика с двустранни бизнес срещи на 28 септември 2020 г.

Представители на аржентинските институции ще запознаят заинтересованите компании от България със състоянието и възможностите на аржентинския пазар и условията за реализиране на съвместни проекти. Онлайн събитието ще протече в две части: официална и двустранни срещи.

В отделни онлайн „стаи“ ще има възможност представители на бизнеса от двете страни да се срещнат и да разменят информация и да осъществят преки контакти между тях. Очаква се участието на представители на аржентински компании от хранително-вкусовата промишленост: производители на месо и месни продукти, риба и рибни продукти, млекопреработвателна промишленост, производители на зеленчуци, цитруси и обикновени плодове, захарни изделия, фъстъци, бисквити, солети и сладки и др.

С настоящото имам удоволствието да Ви поканя да се включите в предстоящия българо-аржентински онлайн форум с двустранни бизнес срещи. Събитието ще се проведе от  16.00 ч. на 28 септември 2020 г.

Желаещите да вземат участие могат да се регистрират, с подробно разписана информация за конкретен интерес, като попълнят приложената регистрационна форма най-късно до 23.09.2020г. на е-mail адрес: n.georgieva@sme.government.bg. Изпратената информация ще бъде предоставена на аржентинската страна, с оглед предстоящите двустранни срещи между участниците. След регистрация всички участници ще получат проектна програма, код за достъп до онлайн платформата и актуален списък на аржентинските фирми. Допълнителна информация бихте могли да получите от Николина Георгиева на тел. 02/940 7977 и Анна-Мария Куковска на тел. 02/940 79 79.

НОВИНИ ОТ БТПП
Заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество
БТПП и останалите социални партньори не подкрепиха предложението ТЕЛК-решенията да се обжалват от НОИ пред административните съдилища Още
Европалати: На 18 септември Съветът по конкурентоспособност трябва да определи посоката за възстановяване на Европа
Целта е по-силна и по-иновативна Европа Още
Двустранни бизнес срещи с испански производители на вино и храни
28 септември – 2 октомври 2020 г. Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Фестивал на виното и културното наследство Августиада 2020
25 - 27 септември, Стара Загора Още
ИНФЛАЦИЯ
НСИ: Нулева инфлация през август
Средногодишната инфлация за периода септември 2019 - август 2020 г. спрямо периода септември 2018 - август 2019 г. е 2.5% Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
Финансова подкрепа за работодатели и стартиране на собствен бизнес
Работодателите ще могат да избират измежду 14 различни програми и мерки... Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Фондовете за градско развитие ще могат да отпускат оборотни средства на частни инвеститори за реализацията на проекти по ОПРР
Управляващият орган на програмата увеличава възможностите за бизнеса Още
Започна кампанията за набиране на проекти „Красива България” за 2021 година
За подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Провеждане на онлайн събитие с двустранни бизнес срещи по търговско-икономически въпроси между България и Аржентина
28 септември 2020 г. Още
Конференция "Развитие на счетоводното законодателство в България"
Покана от Института на дипломираните експерт-счетоводители Още