Брой 208 (1220), 28-10-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

Бизнес форуми с международни срещи „Гепард: най-динамичните малки и средни компании в България“


На 2 ноември 2016 г. в гр. Пловдив и на 8 ноември 2016 г. в гр. София ще се проведат два бизнес форума с международни срещи „Гепард: най-динамичните малки и средни компании в България“.

В рамките на бизнес форумите ще бъдат връчени наградите за най-бързо растящите фирми от сектора на малките и средните предприятия за 2015-та година. Класацията обхваща над 1500 компании и се провежда за девети пореден път. В класацията попадат фирми, които отбелязват най-висок ръст в приходите за изминалата година, като компаниите са разделени в 15 сектора и 28 региона. Наградите за най-динамичните малки и средни компании в България са едни от най-значимите и очаквани платформи, които представят успехите и предизвикателствата на малките и средните предприятия в България.

По време на събитията  се предвижда да бъдат проведени двустранни срещи между български и чуждестранни малки и средни предприятия с цел насърчаване износа на българските фирми на международните пазари. Очаква се участие във форумите да потвърдят компании от Германия, Австрия, Италия, Великобритания, Русия и др. страни от секторите: информационни технологии и електронни услуги; електроника; фармация; производство на автомобилни авточасти, отбранителна индустрия и др.

Целта на провеждането на двата бизнес форума е да се насърчи динамичното развитие на сектора на малките и средни предприятия, както и да се предостави възможност за създаване на преки бизнес контакти между предприятията от посочените страни, да се създадат условия за развитие на производствено коопериране, за внедряване на добри производствени и търговски практики, за създаване на бизнес партньорства, трансфер на знания и технологии и др. В допълнение на българските предприятия ще бъде предоставена възможност за провеждане на срещи с компании, реализиращи висока добавена стойност.

Участието във форумите е безплатно. Те ще се състоят на 2 ноември 2016 г. от 19 часа в Гранд Хотел Пловдив, гр. Пловдив и на 8 ноември 2016 г. от 19 часа в София Хотел Балкан, гр. София.

При интерес за участие, фирмите следва да изпратят попълнена регистрационна форма, в срок до 31.10.2016 г., като отбележат дали искат да участват в Пловдив или в София, на e-mail: n.georgieva@sme.government.bg или е.ivanova@sme.government.bg.

Допълнителна информация можете да получите от: Николина Георгиева, телефон: 02/940 79 77 или Евелина Иванова – 02/940 79 78.

Приложениe:  Регистрационна форма

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Представители на БТПП участваха в информационни срещи в Европейската комисия
Относно Европейския семестър за България Още
Новоназначеният посланик на България в Китай посети БТПП
Китайски компании проявяват интерес за сътрудничество с български предприемачи Още
БИЗНЕС СРЕДА
НСИ: По-неблагоприятен бизнес климат през октомври в промишлеността и търговията на дребно
Единствено в сектора на услугите стопанската конюнктура се подобрява Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисията публикува годишната си оценка за състоянието на транспорта в ЕС
Пазарът на железопътния превоз на товари в България е сред най-отворените за конкуренция – това е част от оценките за България Още
ПАЗАР НА ТРУДА
Израел търси наши кофражисти и арматуристи
Кампанията се реализира от Агенцията по заетостта по реда на условията на Спогодбата между България и Израел за посредничество и временна заетост Още
МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ
Нови искания за суспендиране на митата
Одобрените искания ще се прилагат от 1 юли 2017 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Специализирано изложение “Нови Бизнес Идеи“
4 - 5 ноември 2017, Sofia Event Center (София, Парадайз център, ет.3) Още
Бизнес форуми с международни срещи „Гепард: най-динамичните малки и средни компании в България“
2 ноември – Пловдив; 8 ноември - София Още