Брой 201 (1213), 19-10-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Финалната конференция по проект InnoWork

Финалната конференция по проект InnoWork се състоя на 14 октомври 2016 г. Проектът “Към по-иновативна работна среда“– InnoWork, се изпълнява по програма Eразъм+ (Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики - КД 2).

Организационните иновации и резултатите от проекта InnoWork бяха отбелязани от консорциума по проекта, заедно с повече от 120 гости, в София Хотел Балкан. На събитието присъстваха образователни институции, агенции за подбор на персонал, кариерни центрове, управители на фирми от различни сектори на икономиката, мениджъри човешки ресурси и развойни дейности, фирми с опит в областта на изпълнението на ЕС проекти и други заинтересовани страни.

Конференцията бе открита от Людмил Манев, управляващ директор на Европейския център за качество ООД. Координаторите - Маргарита Василева и Деница Сейкова, представиха основните резултати от проекта, разработените програми за обучение и учебните материали, насоките за доставчиците на професионално образование и обучение, както и сайта на проекта.

Лекторите, проф. Илеана Монтейро и проф. Фернандо Соуса от Португалия, направиха общ преглед на иновациите - минало и настояще, казуси от Португалия и практически семинар за моделиране на  организационни иновации.

Джъстин Ръдърфорд от Фондация Learn Play, Великобритания, по интерактивен начин представени как "сериозни" игри правят ученето ефективно, а Мариела Петкова от Търговско-промишлена палата-Враца анимира участниците с про-иновативни практики от Северозападна България.

В рамките на събитието се състоя и практически семинар, насочен към осигуряване на възможности за работа в мрежа за участниците,  включвайки ги в избор и обмен на метафори за описване на работното място. В допълнение, в групи - партньори и гости обсъдиха "Как може служителите да бъдат мотивирани чрез нефинансови стимули" и всеки отбор номинира свой „Най-добър мениджър `човешки ресурси`“. Интересните изненади продължиха с представяне на отговорите на загадки и награждаване на отговорилите правилно участници.

Устойчивостта на проекта InnoWork ще бъде осигурена чрез поддръжка на сайта на проекта за следващите 5 години, допълнения и подобрения на обучителното съдържание, различни промоционални материали на проекта, прилагането на продуктите InnoWork, популяризиране на проекта, продължаване на партньорството и не на последно място, подкрепа на създадените национални мрежи.

Ако търсите начини за подобряване на работната среда във фирмата, разработване стъпка по стъпка на организационен план за иновации или просто за насърчаване на творческото мислене  посетете http://innowork-project.eu/

.

НОВИНИ ОТ БТПП
Регионалният форум GS1 в Европа продължава с обсъждане на проекти и програми
За прецизно администриране на системата от стандарти GS1 в цял свят и внедряване на хармонизирани решения Още
Мигел Лопера, председател и изпълнителен директор на GS1, посети БТПП
Придружен от Бруно Асето, председател на GS1 в Европа и изпълнителен директор на GS1 Италия Още
Среща на партньорите по проект „SKILLS+"
БТПП представи добри практики и проекти в областта на приложението на дигиталните технологии в бизнеса Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Финалната конференция по проект InnoWork
Насочен към подобряване на работната среда, разработване на план за иновации, насърчаване на творческото мислене Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартират първите 45 проекта за над 10 млн. евро по трансграничната програма между България и Македония
Одобрените проекти са в областта на опазването на околната среда, устойчиво оползотворяване на природните ресурси, диверсификация на туристическия продукт Още
ФИНАНСИ И ФИНАНСОВИ ИНСТРУМЕНТИ
ББР организира среща на социални предприемачи с фондове за рисков капитал
Представители на ЕИФ и фондове от Франция, Италия и Великобритания се събират в София Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Срещи в Букурещ на доставчици от Германия, България, Румъния и Сърбия
24 ноември 2016, RIN Grand Hotel, Букурещ Още