Назад

Фирми от цяла Европа и Азия ще участват на Архитектурно-строителна седмица 2024





Малко повече от седмица остава до очакваното от строителния сектор събитие – изложение Архитектурно-строителна седмица. По всичко личи, че посетителите ще открият много нови продукти, технологии и бизнес перспективи, тъй като от 3 до 6 април в залите на Интер Експо Център щандове ще разположат над 180 участници от България и чужбина. Организаторите продължават да развиват концепцията си, с едно посещение присъстващите да получат максимална добавена стойност. Това се случва благодарение на съвместното провеждане с АТЕСТ Експо – изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията и формата Green Energy, насочен към енергийната ефективност.

„Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на Интер Експо Център и ще надхвърлят 12 000 кв.м. площ. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер Експо Център, а на АТЕСТ Експо - Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ). Посетителите могат да се сдобият с билет на www.buildingweek.bg. „Билетът дава достъп и до трите изложения“, поясняват организаторите.

Архитектурно-строителна седмица ще фокусира вниманието върху всеки сегмент от строителството, сред които са довършителните дейности, вратите, прозорците и фасадите, софтуера, различните материали, стоманени и дървени конструкции, строителното оборудване и механизацията, ландшафтните и индустриалните решения. За втора година Green Energy спира вниманието върху енергийната ефективност, възобноваемата енергия и рециклирането. Основните акценти на участниците са обвързани с различните решения, Smart системите и технологии за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), термоенергия, дигитални решения, управление на отпадъци и рециклирането, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, локалните пречиствателни съоръжения, соларните технологии.

В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините ще видим: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

4 април

И това далеч не е всичко. В специално подготвената Зала 5 на Интер Експо Център ще се разгърне мащабната церемония на наградите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Събитието ще определи за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 се организират от сп. ОЩЕ ЗА КЪЩАТА, THE BUILDING и CITYBUILD.BG, в партньорство с Интер Експо Център.

Бранд на България

Очакваните с интерес отличия Бранд на България също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. На 4 март изложението отваря вратите си за второто издание на събитието, организирано от екипа на предаване Брандовете на България по ТВ1; генерален партньор е Интер Експо Център. В зала Витоша заслужени признания ще получат призьорите – брандове от цялата страна, установени на български пазар, както и техния значителен принос за развитието на българската икономика. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

На 3 април Камара на строителите в България организира дискусия „Възможности и перспективи пред компаниите от сектор Строителство“, засягаща дигитализацията, обученията, технологиите, материали и подходи, енергийната ефективност. В презентация Българска Асоциация за изолации в строителството представя „Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради“. През всички дни ще се проведат и поредица от фирмени презентации.

От 3 до 6 април Архитектурно-строителна седмица, Green Energy и АТЕСТ Експо ще превърнат София в пресечна точка за строителния сектор и икономическите сегменти, свързани с едрогабаритната строителна, товарачна, кариерна, подемна и транспортна техника и механизация. Билетите за посещение са достъпни онлайн, на www.buildingweek.bg, както и на касите на Интер Експо Център в дните на изложенията.