Назад

Над 300 световни и регионални брандове ще бъдат представени на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ
Производители на мебели, търговци и дистрибутори, дизайнери, архитекти, проектанти, собственици и мениджъри на магазини, дърводобивни и дървообработващи предприятия, преподаватели, студенти. Всички те ще бъдат сред посетителите на изложение ТЕХНОМЕБЕЛ 2024, което от 23 до 26 април ще превърне столичния Интер Експо Център във важно място за бранша на мебелното производство и дървообработването на Балканите и Източна Европа.

„Над 300 световни и регионални брандове ще представят на щандовете си близо 100-те изложители през тази година“, коментират организаторите – Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Сред участниците са фирми от България, Турция, Румъния и представители на компании от региона на Балканите, Източна и Западна Европа.

20-о юбилейно издание

Юбилейното 20-о издание на ТЕХНОМЕБЕЛ ще се разгърне върху 8000кв.м. от площта на Интер Експо Център. В три изложбени зали ще се разгърнат фирми от сферите на производството и дистрибуцията на дървообработващи машини и оборудване, бояджийска техника, инструменти и консумативи, материали и детайли за производство на мебели, кантове, машини за тапициране,  лепила, лакове, байцове, масла, уреди за вграждане и др.

„Наблюдаваме засилен интерес както към участие, така и към посещение“, коментират организаторите. Това те отдават на ключовата позиция, която България заема в този бранш на Балканите и Източна Европа, благодарение на форматите като ТЕХНОМЕБЕЛ.

Важен елемент от концепцията за развитието на бизнес изложението е провеждането му на всеки две години. „Това гарантира на присъстващите, че ще открият най-новите машини, материали, технологии и подходи в сферите на мебелното производство и дървообработването“, категорични са организаторите. И като потвърждение на всичко това отбелязват, че последното издание е привлякло посетители от Централна и Източна Европа, сред които: България, Германия, Италия, Дания, Австрия, Полша, Чехия, Словения, Хърватия, Румъния, Сърбия, Гърция, Турция, Молдова, Латвия, Египет и Алжир.

В допълнение на това, всяко издание се превръща в платформа за усъвършенстване на професионалистите, благодарение на съпътстващите формати, които ще се разгърнат и през тази година. Съдържанието за мебелното производство и дървообработването, което ТЕХНОМЕБЕЛ ще предложи от 23 до 26 април, отново ще привлича интереса на посетителите от България и чужбина. Билетите за посещение вече са достъпни на www.technomebel.bg.