Назад

Френско-българската търговска и индустриална камара представи новия си Годишник 2023/2024


Камарата е активен член на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП

На специално събитие Френско-българската търговска и индустриална камара представи новия Годишник 2023/2024. Инициативата за издаването му стартира преди повече от 15 години. Сред официалните гости на събитието бяха посланикът на Франция Н.Пр. Жоел Мейер, зам.-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, председателят на БТПП Цветан Симеонов, директорът на Българската агенция за инвестиции Богдан Богданов.

До момента в Камарата членуват над 270 компании, като техният брой расте постоянно. Председателят на Френско-българската търговска и индустриална камара Стефан Делайе каза, че се очаква скоро членовете на камарата да се увеличат на 300. "През месец октомври очакваме бизнес делегация от 130 френски фирми да посети България, за да проучи потенциала и възможностите за развитие на проектите си тук", отбеляза още той.

В обръщението си в Годишник 2023/2024 председателят на БТПП  отбелязва, че сред приоритетите на Асоциацията на организациите на българските работодатели водещи са присъединяването към еврото, зоната Шенген и ОИСР и тези стъпки ще дадат допълнителен тласък за развитието на икономическото сътрудничество между България и Франция. Палатата ще продължи да разчита на отличното взаимодействие с Посолството на Франция в София и специално с Н.Пр. г-н Жоел Мейер  и с икономическата служба към посолството, ръководена от г-жа Еманюел Бюлестро.

„Чувстваме се привилегировани заради отличните връзки и сътрудничество с Френско-българската търговска и индустриална камара и удоволствието да работим с нейния мотивиран и ефективен екип“, се казва още в обръщението на председателя на БТПП.

-------------
Френско-българска търговска и индустриална камара е организация с нестопанска цел, в която членуват  френски, български и международни компании. Целта е обединяване на усилията за развитие на двустранните икономически и търговски отношения между Франция и България. Камарата е активен член на Клуба на смесените и чуждестранни палати към БТПП