Назад

GS1 DataBar при пресни храни


Продоволствените кризи и стремежът към оптимизация на процесите засилват необходимостта от обмен и обработка на допълнителна информация за пресните хранителни продукти на мястото на продажба. Международните стандарти GS1 имат благоприятна роля за хранителната промишленост, като баркод символа GS1 DataBar може да подобри работата както на производителите, така и на търговците.

Предимствата от използване на GS1 DataBar за производителите са, че маркирането на продуктите не зависи от целевия пазар, както и отпада необходимостта за индивидуално маркиране на стоките, съобразено с различните клиенти. Докато за търговските вериги отпада необходимостта от ръчно въвеждане на информация като тегло, брой или партида за нуждите на продажбата, улеснява се проследимостта и изтеглянето на стоки и е възможно да се различават идентични продукти от различни доставчици. Благодарение на по-доброто управление на сроковете на годност и следене на партидите посредством използването на стандартната маркировка с GS1 DataBar се намалява количеството на нереализирани продажби и се повишава качеството на обслужване и сигурността на крайния потребител.

Информация за приложението на GS1 DataBar от производители и търговци на пресни храни е достъпна в приложената брошура ТУК