Назад

GS1 България участва в Общото събрание на GS1 AISBL



На 8 декември се проведе второто за годината Общо събрание на GS1 AISBL, онлайн. В него взеха участие 125 представители на Национални организации GS1 от целия свят. В Общото събрание, GS1 България беше представена от Цветан Симеонов, председател на УС на GS1 България и председател на БТПП, и Цвета Братанова, изп. директор.

Събранието беше открито от Кати Венгел, изпълнителен вицепрезидент и главен директор на глобалната верига за доставки на Джонсън и Джонсън и председател на Борда на GS1 AISBL, и бе водено от Мигел Лопера, президент и изп. директор на GS1 AISBL. По т. 1 от Дневния ред бяха приети протокола от Общото събрание през май т. г. и финансовия отчет за 2020/21 година. Отчетената година е тежка от гледна точка на работа в условията на пандемия. Значително съкращаване на планираните разходи е реализирано от провеждането на по-голямата част от събитията в онлайн формат. В същото време са направени сериозни инвестиции за развитието на организацията и стандартите в посока увеличеното използване на дигитални технологии.

По втора точка от Дневния ред бе приет нов член на общността GS1 - държавата Оман, представлявана от Oman Barcoding Center. Всеки нов член допринася за влиянието и имиджа на организацията, затова преди да бъде внесено предложението за новия член е направена проверка за съответствие с правилата и принципите на организацията.

На Общото събрание бяха внесени за одобрение подобрения в текстовете на договора за членство, правилата за съответствия и принципите за изграждането на обща културата (в т.ч. осведоменост/разбиране, приложимост, поведение). Целта е да се подобрят правилата и процесите в общността GS1, и да се осигури всички национални организации GS1 да се обединят върху една визия, да говорят на един език и да действат като една организация. Комитет по съвместимост, който се състои от 9 членове, следи за изпълнението на правилата. За оценка на съвместимостта всяка година ще се провеждат одити на Национални организации GS1, които ще се избират на случаен принцип.

Във връзка с пенсионирането на трима членове от Управителния съвет, Общото събрание одобри кандидатурите на Prashant SiNGH, Global Head, Data&Analytics Adoption, Coca-Cola, Claude SARRAILH, Chief Procurement Officer, Metro AG, Per THAU, Executive Vice President, COO, COOP Denmark  за нови членове на УС.

В заключение беше обсъден предстоящия Глобален форум, който ще се проведе хибридно в периода 21-24 февруари 2022г. в Брюксел и онлайн.

Общото събрание приключи с взаимни пожелания за здраве, успешна работа, весело посрещане на празниците и една по-добра Нова година.