Брой 6 (1765), 09-01-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ

Възможност за спонсорирано участие в Международно изложение за фармацевтика и медицински пособия в Индия


Посолството на Р България в Делхи, Индия информира за писмо-покана от Департамент „Фармацевтика“ в Министерството на химикалите и торовете на Индия за българско бизнес участие в  предстоящото 4-то издание на международното изложение в сферата на фармацевтиката и медицинските пособия „India Pharma 2019 & India Medical Device 2019”, което ще се проведат на 14-16 февруари 2019 г. в гр. Гандинагар, индийския щат Гуджарат. 

Изложението се организира от Департамент „Фармацевтика“ към МХТ на Индия със съдействието на Федерацията на индийските търговско-промишлени палати (FICCI). Очаква се в изложението да участват над 300 изложители и форумът да бъде посетен от над 10 хиляди посетители. В рамките на изложението ще се проведе и конференция, както и множество В2В срещи. Подробна информация за проявата е налична на уебсайта: https://www.indiapharmaexpo.in/index.php .

Организаторите предоставят възможност за частично спонсорирано от индийска страна участие в изложението на потенциални бизнесмени-купувачи от България на лекарства и медицински пособия, като на одобрените бизнесмени ще се предостави безплатно настаняване за 3 нощувки в хотел в гр. Гандинагар и транспорт на място. За да се осигури съответното финансиране, следва заинтересованите български компании да се регистрират като „Hosted Foreign Buyer” на сайта на организаторите: https://www.indiapharmaexpo.in/pharma-hosted-buyer-registration.php. За бизнесмените-участници в изложението ще бъдат осигурени от организаторите множество B2B и B2G срещи в рамките на форума.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП: Очакваме предложения от държавата за мерки в енергетиката
За стабилизиране цените на електроенергията Още
Предстоящо практическо обучение "Условия и стъпки за правилно приложение на Спогодбите за избягване на двойно данъчно облагане …“
31 януари 2019, в БТПП Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
България изпълнява препоръка на МОТ за създаване на заетост и достоен труд
Приета на 106-та сесия на Международната конференция на труда Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Одобрени са промени в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход
Удължава се срокът на влизане в сила на закона, като се предвижда това да стане от 1 юли 2019 г. Още
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ
Рекордните плащания на бюджета през декември 2018
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Три важни годишнини в двустранните отношения България - Япония
Официалното лого за тройния юбилей обединява символи, характерни за двете държави Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИТЕ МИСИИ
Възможност за спонсорирано участие в Международно изложение за фармацевтика и медицински пособия в Индия
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес сътрудничество