Назад

Утре стартира изложение ТЕХНОМЕБЕЛ, което ще постави на фокус мебелното производство и дървопреработването
Кои са предприятията с най-добри перспективи за развитие и положителни финансови резултати? Със сигурност в основата на отговора е правилното менажиране и управлението с визия. Обръщайки поглед към сектора на дървообработващата и мебелната промишленост, за постигане на всичко това, е нужно в производството да се използват машини, технологии и софтуер от последно поколение. Именно затова за всеки с бизнес в сектора е важно изложение ТЕХНОМЕБЕЛ, което стартира на 23 април в София.

Над 100 са изложителите, чиито екипи пристигат в столичния Интер Експо Център за международното събитие. На хилядите посетители от България и чужбина, които могат да закупят билета си на www.iec.urboapp.com, те ще представят продуктите от над 300 бранда. Следващите редове разкриват някои от иновативните машини, технологии и софтуер, които ще открием от 23 до 26 април.

Прецизност, прецизност и отново - прецизност

Да, кодовата дума в съвременните машини, сред които има истински гиганти, е „прецизност“. Доказва го пробивният CNC център KD-610HZ за високопрецизно пробиване на проходни и глухи отвори в краищата и плоскостите на мебелните панели. Има две пробивни групи отгоре и отдолу за пробиване от 6 страни и трион за изрязване на канали, два фрезови шпиндела и магазин за автоматична смяна на до 5 инструмента. Търсещите обработващ център с ЦПУ могат да спрат вниманието си върху P.BACCI ARTIST. Той има 6 интерполирани оси за обработка на обемни детайли със сложна форма и обработваща глава с 4 шпиндела и 2 работни маси.

Търсещите решение за полиране и шлайфане ще могат да спрат внимание си върху Coner. Тя дава възможност за автоматична обработка на правоъгълни плоски детайли. Специални сензори разпознават всеки детайл, а контролерът с LED дисплей запазва до 5 работни режима. С внедряването на Coner, производителят обработва детайли с ширина от 200 до 800 или 1100 мм и височина до 100 мм.

Рязането е по-високотехнологично от всякога

Ако производството Ви се нуждае от машина за рязане на плочи с различни размери, е добре да знаете, че сред решенията на ТЕХНОМЕБЕЛ е KDT KS-832D. Този пакетен циркуляр може да се свърже с различни софтуери за разглобяване, автоматично оптимизиране на оформлението и подаване, висока степен на оптимизация и ефективност на рязане.

Още по-висока производителност се постига с внедряването на машината за дигитално рязане ZUND Switzerland, която се интегрира лесно в съществуващите производствени работни линии и процеси. Фрезите ZUND могат да бъдат разширени и надградени по всяко време с допълнителни инструменти и автоматизация. Благодарение на машината рязането позволява работа при максимална производителност.

Кантирането – тази специфична операция

И като сме започнали да говорим за машини, да отдадем заслуженото на KE-706C, която разполага с магазин за до 4 канта с автоматична смяна. Автоматичната кантираща машина KE-706C едновременно кантира прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

Шлайфането на кантове е нишата, в която оперира 3U SISAN. Сред предимствата ѝ са: лесното използване с конвейерната система за натиск, регулираща се автоматично според височината на детайла. Има 3 станции: 1 валова и 2 дискови, които се регулират независимо една от друга. 10-инчов дисплей улеснява работата с машината.

Търсите решение за залепване на кантове? Насочете внимание към универсалното контактно лепило EKO, версия А505. Съдържа екологични неутрални разтворители с кратко време на изпарение. EKO А505 може да се използва за кантове PVC и ABS, HPL ламинирани плоскости ПДЧ, огледала, ламарина и др. Участниците в ТЕХНОМЕБЕЛ ще представят и изобилие от стругарски ножове, диамантени триони и фрезови глави, свредла и др.

Софтуерът, без който не можем

Както във всичко в ежедневието и всеки икономически сегмент, и в дървообработващата и мебелната промишленост софтуерът е с основно значение. Знаете ли какво е KV_Tools? С него се работи лесно, пести се време, а изграждането на помещения, дори с нестандартни размери става за секунди. KV_Tools е plugin за 3ds Max, улесняващ и ускоряващ изграждането на интериори и проектирането на мебели. Предоставя експорт на количествени оценки на материали и справки за обков, разкрой и кантиране, чертежи и схеми, печат на етикети, програми за CNC Център-машини, нестинг оптимизация, програми за CNC Рутери.

Наред с машините, технологиите и софтуера за дървообработването и мебелната промишленост, ТЕХНОМЕБЕЛ 2024 ще предложи на посетителите най-новите продукти и материали, механизми с различни функции, паркети, панти за врати, плоскости, обков и др. За всички иновации ще разберем повече в Интер Експо Център, от 23 до 26 април.