Брой 139 (1650), 24-07-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Предстояща търговска мисия в Япония през ноември 2018 г.


Предвид очакваното влизане в сила през 2019 г. на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония Българската търговско-промишлена палата подготвя съвместно с партньори от Япония и ЕС търговска мисия в Япония през ноември 2018 г.

Инициативата е насочена към европейските компании, които са активни в сектора на хранително-вкусовата промишленост. Япония е третата по големина икономика в света и е първата азиатска държава по отношение на покупателна способност на населението. Япония е най-големият в света вносител на селскостопански хранителни продукти (през 2016 г. вносът на селскостопански хранителни продукти в Япония възлиза на 53,1 млрд. евро).

С влизането в сила на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония повечето селскостопански продукти на ЕС ще бъдат изнасяни в Япония при нулева тарифа, ще има по-силна защита на европейските продукти и ще бъдат премахнати някои бариери, които ограничават износа на ЕС за страната. Като цяло очакванията са ръст в износа на селскостопански продукти около 30% след влизането в сила на споразумението.

Търговската мисия в Япония има за цел да улесни достъпа на европейски продукти до японския пазар. Тя ще предостави отлична възможност за проучване на пазара и опознаване на условията за изграждане на мрежа от купувачи в Япония, без да се инвестират твърде много ресурси. Програмата на мисията ще включва B2B срещи,  организиране на дегустация на продуктите, подбор на подходящи японски хранителни оператори (вносители, дистрибутори и търговци на дребно), които имат реален интерес от европейски продукти.

Можете да намерите повече информация за предстоящата търговска мисия в Япония ТУК

Фирмите-кандидати подлежат на допълнителна селекция от ЕС за участие в мисията. При интерес можете да заявите желание за участие до 31.07.2018 г. на e-mail: irelations@bcci.bg, тел.: 02 8117 421.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
АОБР с призив поправките в Закона за енергетиката да влязат в сила незабавно
Предстояща търговска мисия в Япония през ноември 2018 г.
В контекста на очакваното влизане в сила на Споразумението за икономическо партньорство ЕС - Япония Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Кодекса за застраховането
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
CEE Blocк София ще събере топ политици и водещи международни компании на стратегически форум в София Тех Парк
25-26 октомври 2018 г. Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
За хармонизираните стандарти и оценяването на съответствието на строителните продукти съгласно Регламент (ЕС) № 305/2011 (CPR)
Пояснения на Българския институт за стандартизация Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Проведоха се едни от най-посещаваните и известни търговски панаири NRA Show 2018 и IFT 2018 в САЩ
Изложения за ресторантьорски и нови хранителни технологии Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Брексит: Европейската комисия публикува съобщение относно подготовката за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС