Назад

Кариерен форум за бъдещи енергетици ще се проведе на 18 април 2024 г. в София


На 18 април проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, инж. Пламен Панчев, основател и изпълнителен директор на Тракия икономическа зона, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, и Цветан Георгиев, съосновател на платформата „Изгрей“ – първата енергийна общност в България, ще бъдат сред специалните гости на събитието. Кариерният форум „Презареди кариерата си“ ще обедини водещи експерти, успешни бизнеси и млади таланти от ВЕИ индустрията, за да споделят своите истории на успех и дискутират актуалните тенденции и възможности в сектора у нас.

Второто издание на кариерното събитие ще се проведе в Astoria Grand Hotel, София, на 18 април от 10:00 ч. Входът е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната програма и да се регистрират на: berenewable.org.

Програмата ще обхване важни теми като енергийния преход, ролята на образованието в него и прехода към въглеродно неутрална икономика. Гостите ще имат възможност да чуят вдъхновяващи истории на успеха от млади професионалисти в областта на възобновяемата енергетика и да получат практически насоки за постигане на успех в този сектор.

Кариерният форум се организирано от Сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc. и се подкрепя от водещи компании във възобновяемата енергетика. Сред основните партньори са австрийската компания Enery, която придобива, разработва, изгражда и експлоатира централи за възобновяема енергия в Централна и Източна Европа, както и немската компания SUNOTEC, която предлага комплексни строителни услуги за изграждането на фотоволтаични централи в цял свят. Партньори на събитието са компаниите Sonnis Energy България, предлагаща комплексни услуги за фотоволтаични системи с опит от немския пазар, Smart Solar, лидер в проектирането и изграждането на фотоволтаични централи в Югоизточна Европа и ВВТ Инженеринг ЕООД, лидер в консултирането, изграждането и поддръжката на фотоволтачини централи.  

„Презареди кариерата си“ цели да създаде ключови партньорства между бизнеса, образованието и перспективните кадри във възобновяемата енергетика в България, за да помогне за постигането на енергийните и климатичните цели на ЕС до 2030 г. чрез създаване на перспективни работни места и кариерни възможности. Форумът предоставя платформа за развитие и насърчаване на квалифицирани кадри чрез дискусии, обучения и вдъхновяващи истории за успех.

На тазгодишното събитие ще бъдат обявени победителите в конкурса за изготвяне на макет на фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ), организиран от компанията Enery и Сдружението „Соларна Академия България“. Сред участниците са четири отбора от Професионална гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец“ – Суворово, Национална професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ – Разград, Професионална гимназия по механоелектротехника и електроника – Бургас, и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – Бургас. Победителите ще бъдат възнаградени с платен стаж в Enery и Apple iPads.

Събитието се осъществява с медийната подкрепа на БТА, Manager.bg, Banker.bg, Novinite.bg, Econ.bg, Economic.bg, ESGnews.bg, Kaldata.com и Renewable Market Watch, както и със съдействието на Българския съвет за устойчиво развитие (БСУР).

За повече информация и регистрация за събитието, моля, посетете: berenewable.org