Брой 118 (2124), 23-06-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

КОНКУРСИ

Конкурс за работещи и работодатели се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд


Български работещи и работодатели имат шанс да спечелят предметни награди до 500 евро, ако се включат в конкурса #EU4FairWork за споделяне на добри практики, доказващи ползите от работата на светло. Той се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд. До 21 август 2020 г. желаещите да участват трябва да изпратят снимка или видео до 90 секунди, заедно с кратко описание за ползите от декларирания труд за тях и техните семейства (ако са работещи) или за тяхното предприятие (ако са работодатели). Работният език на конкурса е английски.

Снимките и видеата в категория „Работещи“ ще се популяризират във Фейсбук страницата на EURES https://www.facebook.com/EURESjobs/. Историите на работодателите за ползите за бизнеса от декларирания труд ще се популяризират главно през профила на Европейския орган по труда (ELA) в LinkedIn https://www.linkedin.com/company/european-labour-authority/ и по-рядко в профила му в Twitter https://mobile.twitter.com/EU_ELA/

Директен достъп до профилите в социалните мрежи на организацията е осигурен и през сайта й https://www.ela.europa.eu/

„Имате ли някакви лични истории и опит в това да научите какви са Вашите права, което Ви е помогнало да започнете да декларирате труда си? Искате ли просто да помогнете в разпространението на посланието, че декларираният труд се отплаща? Ние искаме да Ви чуем, като ни разкажете какво означава за Вас декларираният труд и ползите от него за Вас“, е анонсът на конкурса за работещите.  

Това, което трябва да направят те, е:

Снимка или видео с продължителност до 90 секунди, чрез които да споделят своя опит и/или ползи от декларирания труд.

Да включат по креативен начин посланието на кампанията: Earn, declare, Benefit ( (Изкарвай, декларирай, печели) и хаштага #EU4FairWork.

Задължително е да има анонс/заглавие, което да обяснява по креативен начин как тяхната  снимка/видео представя ползите от декларирания труд.

Участниците в категория „Работещи“ трябва да качат своите снимки или видеа тук: https://www.wishpond.com/lp/2548406/

През септември 2020 г. трима победители ще могат да избират своята награда на стойност до 500 евро между VR очила; таблет по избор; фотоапарат с обектив по избор; преносим мини PC; едногодишен  абонамент за LinkedIn Premium.

По какъв начин в последно време Вашият бизнес извлича полза от декларирания труд?  Искате ли да разпространите посланието, че декларираният труд се отплаща и да насърчите останалите компании да "играят честно"?  Ако да, помогнете ни да повишим осведомеността относно ползите от декларирания труд. Искаме да Ви чуем!“, е анонсът към конкурса за работодатели.

Това, което работодателите трябва да направят, е:

  • Да изпратят снимка или видео с продължителност до 90 секунди, заедно с кратко описание на важността на декларирания труд за тяхната организация. Визуализацията може да включва и логото на компанията.
  • Да включат по креативен начин посланието на кампанията Fair work, Fair play  (Честен труд – честна игра) и "хаштага" на Кампанията #EU4FairWork по креативен начин.

Участниците в категория „Работодатели“ могат да качват своите видеа или снимки тук: https://dff46c7e.wishpondpages.com/eu4fairwork/

Тримата победители, които ще бъдат обявени през септември 2020 г., могат да избират една от следните награди, на стойност до 500 евро: специално изготвено корпоративно видео; ваучер за онлайн обучение на всякаква тема и в канал по избор – (LinkedIn LearningEdxUdemyCoursera или други); организиране на фирмено парти; промоционални артикули, включващи логото на кампанията.

Като организатор на Европейската кампания за деклариран труд за България Инспекцията по труда кани българските участници да предоставят своите снимки или видеа за популяризиране и през Фейсбук страницата „Всички права запазени“. https://www.facebook.com/BG4FairWork/ и в YouTube канала на кампанията https://www.youtube.com/channel/UCkf_wf_5aQPuZgJBGJVBJFQ

Източник: Главна инспекция по труда
НОВИНИ ОТ БТПП
Обсъждане на инициативи за насърчаване на търговско-икономически отношения между България и ЮАР
Среща с Н.Пр.Табо Тахе, посланик на Република Южна Африка Още
Проучване на интерес към онлайн събитие относно възможностите за инвестиции и туризъм в Киргизстан
Целта е разширяване на износа ни към централноазиатската република Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Кръгла маса: Иновативни подходи за финансиране на проекти на стартъпи и МСП в индустрията
Пловдив, Търговско-промишлена камара, 30 юни 2020,13:30 ч Още
КОНКУРСИ
Конкурс за работещи и работодатели се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд
Награди до 500 евро Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект за промени в Наредба Н-18
Софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) се въвеждат до 31.12.2020 г. Още
Повторно обществено обсъждане на процедура за подбор на проекти „Подкрепа за средни предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19"
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
CEN публикува безплатно Споразумение на работен форум за маски за лице за населението
Минималните изисквания за моделиране, производство и оценка на характеристиките на маските за лице Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Индийският бизнес настоява за рестартиране на преговорите за сключване на Всеобхватно споразумение за свободна търговия и насърчаване на инвестиции между Индия и ЕС
СТИВ Делхи Още
ЕС- Корея - виртуална бизнес конференция за бъдещето на търговията, 02 юли 2020
СТИВ - Сеул Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейският парламент настоява за допълнителни действия за спасяване на туризма в ЕС
Кризата - възможност за модернизиране на туризма в ЕС и за по-устойчивото му развитие Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство