Назад

Конкурс на програмата Еразъм за млади предприемачи

Програмата Еразъм за млади предприемачи обявява конкурс за иновации.

Кой може да участва?
Конкурсът е отворен за всички нови и опитни предприемачи, които са участвали в завършен, успешен обмен по програмата Еразъм за млади предприемачи, в периода 01 януари 2023 г. – 31 декември 2023 г. Обменът може да е започнал по-рано, например през декември 2022 г., но трябва да е приключил до края на 2023 г.

Целта е да се идентифицират предприемачите, чийто обмен е довел до иновативно въздействие по отношение на иновации в технически аспект или в процеси във всяка област /околна среда, устойчивост, транспорт/логистика, интелигентни градове, електронни услуги, цифрови технологии и т.н./.

Какво е иновация?
В контекста на това състезание иновациите трябва да се разглеждат в пълния им спектър, от изследването и тестването на нови практики, инструменти и методи до ефективното създаване на нов продукт, услуга или процес (напр. производствен процес, метод на дистрибуция или спомагателна дейност за стоки или услуги) благодарение на нови технологии, технологични комбинации или нови знания.
Предприемачите, които са постигнали един от горните резултати със своите компании, могат да кандидатстват за награда.

Конкурсът се провежда за втора поредна година. Ще бъдат излъчени четирима финалисти – двама млади предприемачи и двама опитни предприемачи. Те ще участват в събитие на Еразъм за млади предприемачи на 10-11 април 2023 г. в гр. Каунас, Литва.

Дата на награждаване: 10 април 2024 г

Място: Каунас, Литва

Как да кандидатствате?
Изпратете кратко видео (до 40 секунди) заедно с кратко описание на своята история на успеха. Видеото трябва да включва кратка презентация, каква е ползата от обмена за участника по отношение на иновациите.
В допълнение към видеото, кандидатите трябва да подготвят и кратък текст (максимум половин страница) за своята история на успеха.

За да кандидатствате, следвайте следните стъпки:

• Попълнете онлайн формуляра за кандидатстване;

• Запишете кратко видео (максимум 40 секунди) за своя опит в програмата и го прикачете към формуляра за кандидатстване;

  • Направете кратко описание на своята история на успех и се съсредоточете върху въпроса как програмата е оказала влияние върху предприемаческия ви опит;

• Изпратете онлайн формуляра за кандидатстване до офиса на програмата.

Какво да очаквате?

  • След като бъдат получени всички кандидатури, Офисът на програмата Еразъм за млади предприемачи, Европейската комисия и Изпълнителната агензия за ЕС по иновациите и за МСП ще оценят кандидатите до 15 март 2024 г. и ще изберат 4 финалисти, които ще бъдат поканени да присъстват физически на събитието в Каунас, Литва, където ще представят своя успех истории и ще бъдат избрани двамата победители.

• Финалистите ще бъдат поканени в гр. Каунас, Литва за финалната презентация на 10 април 2024 г. Разходите за пътуване и престой ще бъдат поети от организаторите на събитието.

• Победителите ще получат възможност да пътуват и участват в SME Assembly 2024 – най-голямото събитие в Европа за малки и средни предприятия. Събитието предоставя огромни възможности за работа в мрежа, включва лектори на високо ниво и провежда множество семинари.

• Историите на финалистите ще бъдат популяризирани и представени на уебсайта на Еразъм за млади предприемачи и в социалните медийни платформи.

Форма за кандидатстване и допълнителна информация ще намерите тук: https://q.surveypal.com/EYE-INNOVATOR-AWARD-2024  

Краен срок: 10 март 2024, 23:59 CET