Брой 169 (929), 02-09-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

"Сиела Норма" АД спечели престижния конкурс Европейски бизнес награди 2015/2016


Сиела Норма АД беше обявена за Национален шампион на България в Европейските бизнес награди - най-престижния бизнес конкурс, осъществяван с подкрепата на бизнес лидери, учени, медии и политически представители от цяла Европа и спонсорирани от RSM.

Сред журито, избрало победителите, са Кристин Лагард, изпълнителен директор на МВФ, българският президент Петър Стоянов (1997-2002), румънският президент Емил Константинеску (1996-2000), бившият премиер на Испания Хосе Аснар, бившият белгийски министър-председател Ив Льотерм, бившият еврокомисар Карел де Гухт и бившият естонски премиер Арнолд Рюйтел.

Наградите се връчват за девета поредна година и в тях вземат участие повече от 32 000 компании от 33 европейски страни. Днес 678 дружества от различни държави бяха обявени за Национални шампиони, минали през втората фаза на конкурса.

В конкурса 2014/2015 бяха представени всички пазари на страните-членки на ЕС, плюс тези на Турция, Норвегия, Швейцария, Сърбия, Хърватия и Македония, чиито общи приходи надхвърлят 1,5 трилиона евро, реализираната им обща печалба е над 60 милиарда евро и осигуряват заетост на над 2,5 милиона души.

Зад водещата българска марка „Сиела Норма” стоят утвърдено издателство за специализирана и художествена литература, голяма и бързо развиваща се верига книжарници в страната, популярната справочна и правна информационна система с бази данни в различни области и мащабната онлайн книжарница за продажба на eлектронни книги.

СИЕЛА НОРМА АД, като носител на отличието Национален шампион за България продължава към следващият кръг на Европейските бизнес награди, където ще бъде избран „Национален шампион на публиката”. Надпреварата изисква Националните шампиони да подготвят видео презентации, разказвайки своята история и споделяйки своите бизнес успехи. Журито ще награди най-добрите видеопрезентации с отличието Ruban d'Honneur. Компаниите отличени с Ruban d'Honneur ще бъдат част от големия финал през 2016 г.

Видеоклиповете на Националните шампиони на ще бъдат публично представени на уебсайта на Европейските бизнес награди www.businessawardseurope.com, където след открито гласуване ще се определи "Национален шампион на публиката". През изминалата година са подадени над 170 000 гласа, като компании от цяла Европа бяха публично подкрепени от техни клиенти, служители и колеги, както и от широката общественост.

За повече информация относно победителите, Европейските бизнес награди RSM можете да намерите на www.businessawardseurope.com или на www.rsmi.com.

НОВИНИ ОТ БТПП
Отлична оценка на Вашата компания с EXCELLENT SME
Бизнес сертификат за отличие и добра репутация в търговско и финансово отношение Още
Обмен на опит и добри практики с Търговско-промишлената палата на Узбекистан
В рамките на проект „Съдействие за устойчиво развитие на бизнес асоциациите и малките и средни предприемачи от страните на Централна Азия Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
"Сиела Норма" АД спечели престижния конкурс Европейски бизнес награди 2015/2016
Наградите се връчват за девета поредна година; участват повече от 32 000 компании от 33 европейски страни Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Бизнес делегация ще посети Беларус в периода 23-26 септември
50 фирми от Беларус търсят български партньори Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за признаване на професионални квалификации
Предлага се въвеждане на Европейската професионална карта Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
България ще си сътрудничи със Световната банка за увеличаване на въздействието от европейските фондове у нас
Ще бъдат сключвани двустранни споразумения за техническа помощ от всички управляващи органи и бенефициенти по оперативните програми Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Хомо економикус Vs Действащият човек
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN