Брой 215 (975), 06-11-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП

Металургичната индустрия отбеляза традиционния си празник в завода на Аурубис България


Изп. директор на “Аурубис България” Тим Курт (вдясно) и вицепрезидентът “Първично производство на мед” Томас Бюнгер в “Аурубис АГ” засадиха дърво, символ на старта на новия проект

Над 200 представители на металургичната общност, централната и местна власт, дипломати и представители на медиите се събраха, за да отбележат професионалния празник „Ден на металурга“ в България.  Домакин на събитието тази година бе най-големият производител на медни продукти за Югоизточна Европа Аурубис България. Честването на „Деня на металурга“ датира от 1963 г., когато 5 ноември е обявен за професионален празник на българските металурзи.
Металургичната индустрия има устойчиво присъствие в българската икономика, продължава да е водещ сектор в индустрията и в износа, с дял в общите показатели на страната с 12% от произведената обща промишлена продукция и 15% от износа на стоки. Основен приоритет на фирмите от бранша през изминалите години е да подобряват конкурентоспособността на производството чрез инвестиции в съвременно оборудване и технологии, да повишават производителността и качеството на продукцията, енергийната ефективност, опазване на природата и създаване на добра работна среда“, подчерта Антон Петров, председател УС на Българската асоциация на металургичната индустрия по време на мероприятието.
На символична церемония бе даден старт на новата инвестиционна програма на Аурубис България „Спектър 2018“, която е на стойност 180 млн. евро.
За нас е чест днес да бъдем домакин на този уважаван празник и именно на тук да обявим успешното финализиране на инвестиционната си програма „Аурубис България 2014“, която стартирахме през 2011 г. с цел подобряване на околната среда и повишаване на производителността. Днес отбелязваме естествено продължение на започнатото с началото на нова дългосрочна инвестиция, която доказва устойчивото ни присъствие в страната“, подчерта изпълнителният директор на Аурубис България Тим Курт по време на символично засаждане на дърво, даващо старт на новия проект.
По време на събитието по традиция се състоя церемония по награждаване на отлични студенти от Химикотехнологичния и металургичен университет и Техническия университет в София. С почетен знак за заслужен металург бяха отличени и ветерани от металургичния бранш, които тази година са проф. Диляна Чавдарова, проф. Борис Дракалийски и проф. Петър Бакърджиев.

НОВИНИ ОТ БТПП
Покана за семинар "Бизнес дипломацията: управление на риска и на възможностите в променящата се международна бизнес среда"
Прогноза и анализ на геополитическите и други нетърговски рискове, имащи отражение върху бизнеса Още
БТПП подготвя “Календар на панаирите и изложбите в България 2016”
Възможност за рекламно участие на заинтересовани фирми Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Национална конференция „Проблеми, перспективи и предизвикателства пред млечния сектор в България“
Интер Експо Център - София, зала „Мусала"; 12 ноември 2015 г. от 10.30 часа Още
НОВИНИ ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА БТПП
Металургичната индустрия отбеляза традиционния си празник в завода на Аурубис България
Даден бе старт на новата инвестиционна програма на Аурубис България „Спектър 2018“ на стойност 180 млн. евро Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Национална програма „Цифрова България 2020“
Въвеждане на интелигентни решения във всички сфери на икономиката и социалния живот, чрез широко прилагане на информационни и комуникационни технологии Още
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ, ПАЗАРИ
Куба иска българските храни да се върнат на техния пазар
Българска бизнес делегация е на посещение в Хавана Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕС ще се стреми да договори най-амбициозните разпоредби в областта на устойчивото развитие, труда и околната среда в рамките на ТПТИ
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство