Брой 10 (15), 16-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Непрекъснато се разширяват приложенията на електронния подпис

Свидетели сме на непрекъснато разширяване на кръга от електронни услуги, достъпни с квалифициран електронен подпис. Така от началото на 2012 г.  ежемесечните справки-декларации по ДДС, които фирмите подават в НАП, ще се изпращат само по Интернет, когато покупките или продажбите на фирмата за месеца са повече от пет. Стартира и съвместната кампания на НСИ и НАП за подаване на годишни счетоводни отчети за 2011 г.  по Интернет.

За да можете да използвате тези услуги, както и други, които се предлагат по електронен път, БТПП, като оторизиран доставчик на удостоверителни услуги, предлага бърза и удобна процедура за получаване на удостоверение за квалифициран електронен подпис за физически и юридически лица – съответно StampIT Doc и StampIT DocPro. Осигуряването на електронен подпис ще Ви помогне лесно да изпълнявате задълженията си, свързани с оn–line подаване на декларации и документи до министерства и институции, плащане на данъци и такси, ползване на различни услуги в сферата на потреблението, ще създаде сигурност и конфиденциалност в отношенията Ви с партньори и ще Ви спести ценно време.

Подробности за получаване на електронен подпис чрез БТПП може да намерите на сайта на Палатата www.bcci.bg  ляво поле, рубрика „електронен подпис”. За допълнителна информация: тел.: 02/811 74 06, факс: 02/987 32 09, e-mail: ecic_sign@bcci.bg , Аделина Каменова.

Примерен списък на услуги, достъпни чрез удостоверение за електронен подпис Тук

НОВИНИ ОТ БТПП
Непрекъснато се разширяват приложенията на електронния подпис
БТПП предлага процедура по прилагане на квалифициран електронен подпис Още
АС при БТПП подпомага с добри практики арбитражната институция в Косово
Председателят на БТПП се срещна с гл. секретар на Арбитражния съд на Косово. Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
БАИТ е партньор по проект „Европейска седмица на е-уменията 2012”
Целта е да се подпомогнат младите хора в Европа да получат по-добри възможности за професионално развитие чрез използване на информационните технологии. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Консултация на ЕК: Улесняване на безналичните плащания
Консултацията ще продължи до 11 април 2012 г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Българска национална изложба в гр. Доха, Държавата Катар
Бизнес форум за разширяване на трансграничните възможности