Брой 58 (63), 22-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Представител на ”Юбифранс - България” посети БТПП


Марк Дъобелс, търговски съветник в икономическата мисия “Юбифранс - България”, посети БТПП. На среща с председателя на Палатата Цветан Симеонов той представи дейността на Агенцията за интернационализация на френските предприятия „Юбифранс”, която има около 70 офиса в света. От началото на тази година агенцията откри офис и в България, което свидетелства за нарастващия инвестиционен интерес към страната ни.

Юбифранс - България подпомага и насърчава сътрудничеството между френски и български компании в различни сфери на икономиката.

В процес на подготовка е форум “Франция среща Югоизточна Европа в София!” в периода 4 – 6 юли 2012 г., в хотел Хилтън, София. Очаква се у нас да пристигне внушителна делегация от 50 френски компании. Поканени са фирми от 13 страни от Югоизточна Европа.

Цветан Симеонов сподели, че БТПП ще продължи да работи по своята предварително заложена програма за засилване на френските инвестиции в България, по линия на която бе и първото по-важно посещение в Марсилия на българска бизнес делегация заедно с зам.-министъра на икономиката Иво Маринов в края м. януари т.г. То бе съпътствано от срещи с представители на модно-шивашката индустрия, жените предприемачи и с най-старата търговска палата в света - Марсилската. Съществува неизползван потенциал за развитие на двустранните търговските отношения. В тази посока БТПП и “Юбифранс” могат успешно да си партнират.

Повече информация за форума “Франция среща Югоизточна Европа в София!” можете да намерите на http://www.ubifrance-events.com/events/fr/forum-europe-sud-est-balkans-home

Приложения:

НОВИНИ ОТ БТПП
Становище на БТПП относно законопроект за промени в Закон за устройство на територията
Палатата възразява срещу предложените промени в законопроекта Още
Представител на ”Юбифранс - България” посети БТПП
Подготвя се форум “Франция среща Югоизточна Европа в София!” (4 – 6 юли 2012 г.) Още
БТПП ще бъде домакин на Ден на равното заплащане на жените и мъжете
Нови инструменти за намаляване на разликата в заплащането ще бъдат дискутирани на срещата Още
Покана за участие в семинар „Промени в данъчното и осигурително законодателство през 2012 г.”
Ще бъде представена новата данъчна рамка и изчерпателни приложни коментари на актуализираните нормативни текстове Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Изложба "Булконтрола и вода София 2012"
ПАЗАР НА ТРУДА
МС прие промени в Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта
Промените са свързани с изискванията към работодателите при ползване на насърчителните мерки за разкриване на работни места Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
Оферти от Enterprise Europe Network Още