Брой 46 (51), 06-03-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Испански фирми и БТПП поставят основата за добро сътрудничество

Поредица от срещи с испански фирми са включени в международната програма на БТПП за тази седмица. Две от тях – с адвокатско дружество Martinez - Echevarría, Perez & Ferrero и с AIMEN Technology Centre, се проведоха на 5 март, а третата - с Metodo Consulting, предстои на 7 март.

Председателят на Палатата Цветан Симеонов и председателят на Българо-испанския бизнес съвет Димитър Пампулов разговаряха с представители на испанските фирми и представиха условията за бизнес в страната ни, услугите, които Палатата предлага, в частност на чуждестранни фирми и инвеститори, както и възможностите за членство в Българо-испанския бизнес съвет

Адвокатското дружество Martinez - Echevarría, Perez & Ferrero има представителство у нас от 2004 г. и в него работят 10 юристи. То обслужва главно испански инвеститори в областта на корпоративното и банковото право. Обсъдени бяха сферите на сътрудничество между БТПП и адвокатското дружество, както и възможността в бъдеще да се организира презентация на техните услуги на българския пазар.

Испанският технологичен център - AIMEN Technology Centre, е сред водещите испански организации в областта на технологиите за заваряване, инспектиране и тестване, металургия и приложения на лазерните технологии. Центърът търси български партньори по европейски проекти от областта на корабостроенето, металургията и металообработването, като е готов да сподели своя опит и експертиза. БТПП предложи съдействие за намиране на подходящи партньори, като Съветът по иновациите към Палатата също може да бъде полезен партньор.

НОВИНИ ОТ БТПП
Нова Интернет страницата на БТПП
Страницата има нова модернизирана визия и функционалности Още
Испански фирми и БТПП поставят основата за добро сътрудничество
Поредица от срещи с испански фирми са включени в международната програма на Палатата за тази седмица Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Международен търг в Македония
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
БАГТС – домакин на Международна конференция за пристанищна инфраструктура
Конференцията ще се проведе от 20 до 22 юни 2012 г. във Варна Още
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Малките и средните предприятия не са наясно със стандартите
Бизнесът като цяло има положително отношение към стандартите и тяхното прилагане Още