Брой 39 (296), 25-02-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

БТПП връчи Почетен диплом на Националната търговско-банкова гимназия


Преди 100 години Софийската търговско-индустриална камара инициира създаването на средно търговско училище – Софийската търговска гимназия. На 25 февруари 1913 г. е открита първата учебна година на гимназията с тържествен водосвет. На този ден учениците са приветствани от председателя на Камарата Иван Грозев, който изтъква необходимостта от образовани и квалифицирани кадри в областта на търговията и индустрията за бъдещото развитие на българската икономика.

Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), като приемник на Софийската търговска гимназия, отбеляза 100-годишнината от това събитие с тържествено събрание-концерт в голямата зала на Националната опера и балет.

Приветствия към ръководството, учителите и учениците на гимназията поднесоха официалните гости на празника. Сред тях беше и председателят на БТПП Цветан Симеонов. Той поздрави НТБГ за достойното съхраняване на традициите и награди с Почетен диплом Емилия Иванова - директор на НТБГ, за личен принос за поддържане на високо ниво на преподаване и обучение в гимназията, въвеждането на актуални учебни дисциплини, предприемачески подход в обучението, изграждане на съвременна материална база, установяване на международни партньорства и ползотворно сътрудничество с БТПП в областта на професионалното образование и практически опит на учениците. Посланието на Палатата към учениците е да продължат да жънат успехи по света, но да се връщат и да реализират знанията си в България.

На тържеството присъстваха множество представители на образованието, бивши и настоящи учители и ученици. От икономическите университети в страната похвалиха учениците за усвоените знания и заявиха, че те са техните студенти и с нетърпение ги очакват.

Освен постигнатите успехи в икономическите състезания у нас и по света, учениците показаха и своите разностранни таланти в областта на пеенето, музиката и танца.

С пожелание за здраве, множащи се успехи и запазване на ентусиазма, увереността и професионализма на цялата училищна общност, концертът завърши с изпълнение на "Многая лета" на Камерния хор към Българска академия на науките.

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП връчи Почетен диплом на Националната търговско-банкова гимназия
Преди 100 години Софийската търговско-индустриална камара инициира създаването на средно търговско училище Още
Извънредният и пълномощен посланик на Румъния посети Палатата
Двустранните проекти в областта на енергетиката внасят нова динамика в развитието на търговско-икономическите ни отношения с Румъния Още
През април БТПП очаква бизнес делегация от Централно-сибирския регион
Структуроопределящи за региона са производството на нефт, газ и добив на злато, платина и диаманти, алуминиев и дървен материал Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Лектори от Испания обучават бъдещи предприемачи от Хасковския регион
Обучението е по линия на проект "Интегрирана услуга за предприемачи в България" Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
Три пъти по-бързо възстановяват ДДС на фирми, покриващи златния стандарт на НАП
Разработени са публични критерии за покриване на изискванията на златния стандарт Още
НОВА НОРМАТИВНА УРЕДБА
Влезе в сила нова Наредба за прилагане на правилата за биологично земеделие
Наредбата регламентира прилагането на политиката за производството на биопродукти, тяхното етикетиране и контрола върху тях Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия публикува зимните прогнози за икономическото развитие за 2012-2014 г. на страните-членки на ЕС
За България прогнозата сочи дефицитът през 2013 г. да достигне 1,3% от БВП Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство