Брой 38 (295), 22-02-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Глобалният форум GS1 2013 в Брюксел – генератор на идеи за иновации и сътрудничество


В Брюксел приключи работата на един от най-успешните форуми на GS1. Според статистиката, в Глобалния форум GS1 2013 участваха повече от 625 представители на отделните Национални организации GS1 от 92 държави по света. В рамките на събитието се проведоха 30 обучения и работни групи по различните направления на стандартите GS1. На изложението, съпътстващо форума, участниците имаха възможност да обменят идеи и информация.

Форумът има особено важно място в утвърждаване на организацията като единна световна структура, която използва един език и единна визия. Споделени бяха добри практики от множество приложения на стандартите GS1 с конкретни решения на Националните организации GS1 и потребителите на стандартите от различните континенти. Отчетно беше нарастване на тясното сътрудничество с ключови представители на индустрията и световни организации и асоциации.

Основен приоритет на организацията през следващите години ще бъде развитието на системата GS1 за постигане на високо качество на предоставяните услуги в стратегическите сектори. Тя ще се стреми да стане ключов играч в дигиталния свят по отношение на решенията „business to business“ and „business to consumer - B2B2C“, качеството на данните и прозрачността на процесите.  

Вече 40 години GS1  помага на своите членове да отговорят на предизвикателства на съвременния свят, като обхваща все повече сектори и области на приложение, между които финанси, публичен сектор, мобилни приложения в търговията на дребно за крайните потребители, козметика,  здравеопазване, хотелиерство и ресторантьорство, текстил и други.  Стандартите GS1  се налагат като подходящ инструмент в отговор на различни законодателни изисквания на национално, европейско и световно ниво, особено по отношение на безопасност на продуктите и потребителите и качество на данните.

Изминалата седмица в Брюксел зареди участниците с ентусиазъм и идеи за една работна година, отворена към иновации и сътрудничество, което да допринесе за разрастване на  GS1  и утвърждаването й като най-широко използваната система от стандарти за веригата на снабдяване по света.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Общо събрание на Съвета на браншовите организации при БТПП
Основен акцент в разискванията бе отражението на икономическата политика на правителството през последните години върху малкия и среден бизнес Още
Глобалният форум GS1 2013 в Брюксел – генератор на идеи за иновации и сътрудничество
Целта е утвърждаването на GS1-приложенията като най-широко използваната система от стандарти за веригата на снабдяване по света Още
Разработването на концепции и стратегии при организиране на събития е важно за бизнеса
В БТПП бе представена компанията „Events Congressing” Още
Нов Каталог на панаирите и изложенията в Югоизточна Европа - 2013
Има свободен достъп до електронния вариант на каталога Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Първа координационна среща по проект „Икономическа еко енергийна стратегия”
Водеща организация по проекта е Ямболската търговско-промишлена палата Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Покана за участие в пилотния проект „Виртуален и технологичен парк” на Дунавски научен клъстер 2014-2020 г.
Проектът е макрорегионален и е фокусиран върху проучването и иновациите Още
Открита е процедурата за набиране на проектни предложения по Програма LIFE +
За България индикативните разпределени финансови средства по тази програма за 2013 г. са 9,21 млн. евро Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ОСИГУРОВКИ
НАП: Фирмите могат да проверят онлайн колко са регистрираните им фискални устройства
Чрез новата е-услуга – също и справки за това, какви отчети са подадени към НАП от техните касови апарати Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Търговски мисии в Турция