Брой 146 (151), 30-07-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Посланикът ни в Молдова посети БТПП


Българският посланик в Молдова Георги Панайотов и председателят на БТПП обсъдиха на среща в Палатата инициативи за представяне в Молдова на възможностите за бизнес и инвестиции в страната ни.

Някои от секторите, които са благоприятни за развиване на сътрудничеството са: производство на биодизел, спиртни напитки, винопроизводство, внос на вода и др. Това стана ясно по време на срещата.

Посланик Панайотов разясни, че в район Гагаузия всяка инвестиционна дейност е освободена от данъци. В Молдова е много добре развита обувната и текстилната промишленост, животновъдството, както и производството на хайвер. Посланикът отбеляза, че в Тараклийския район живеят около 40 000 етнически българи и има голям интерес към задълбочаване на отношенията с България. През 2011 г. 50 000 молдовски туристи са посетили страната ни.

По време на срещата бяха обсъдени параметрите на предстоящи срещи между молдовски и български бизнесмени. Организирането на бизнес делегации определено ще е стъпка към реализирането на идеята на президента Росен Плевнелиев за подкрепа на българите зад граница.

На 6 май 2013 г. се навършват 200 години от преселването на българите в Тараклия. Тази дата е и официален празник на града. В тази връзка бяха коментирани съвместни инициативи за отбелязване на събитието.

НОВИНИ ОТ БТПП
Заседание на Българо-японския икономически съвет при БТПП
През тази година ще бъде отбелязана 40-годишнината от създаването на Съвета Още
Посланикът ни в Молдова посети БТПП
Производство на биодизел, спиртни напитки, винопроизводство са перспективни области за сътрудничество Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА
КЗК: "Лукойл България" ЕООД не е злоупотребило с господстващото си положение на пазарите за търговия на едро
Комисията одобри предложените мерки за бързо възстановяване на конкуренцията на пазара за търговия на бензин и дизелово гориво Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предлага програма за допълнителен растеж в отрасъл сигурност
Приблизителната стойност на пазара на продукти и технологии в областта на сигурността на ЕС е между 26 и 36,5 милиарда евро Още