Брой 23 (280), 01-02-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Предстоящото посещение на бизнес делегация във Виетнам - тема на срещата с Н.Пр. Ле Дък Лиу


Новоназначеният посланик на Социалистическа република Виетнам Н.Пр. Ле Дък Лиу и търговският съветник Нгуяен Хоа посетиха БТПП.

Посланик Лиу сподели, че е в България от 4 месеца, като това е първият му работен мандат в Европа. Той призна, че е впечатлен от страната ни и успехите в условия на криза. Добрите икономически показатели поставят България в едно от челните места не само на Балканите, но и в Европа. Г-н посланикът представи обстановката във Виетнам през изминалата година, като акцентира на значимостта сътрудничеството с България. В тази връзка той отбеляза, че организирането на бизнес делегация, придружаваща президента на Република България Росен Плевнелиев, по време на неговото посещение във Виетнам, е важна крачка към продължаване на съвместния диалог на едно по-високо ниво.

Важен момент от посещението ще е подписването на нов модел за икономическо сътрудничество, като по този начин ще се укрепят отношенията в сферата  на икономиката, културата, туризма и спорта.

По настояване на БТПП бяха обсъдени конкретни възможности за допълнителни срещи за участниците в българската делегацията, включително в Министерството на индустрията и търговията и Министерството на планирането и инвестициите на Виетнам. Посланикът пое ангажимент да съдейства при провеждането на тези срещи.

Освен предстоящото посещение на бизнес делегацията, посланик Лиу засегна още една тема – активното сътрудничество между БТПП и Посолството на Виетнам. Той планира обиколка на страната и запознаване с възможностите за инвестиции, а през втората половина на годината - организиране на конференция в БТПП с цел запознаване на българския бизнес с възможностите за инвестиции във Виетнам.

НОВИНИ ОТ БТПП
Клубът на смесените палати в България обсъди насоки за развитие през 2013 г.
БТПП представя проект Рекултиватур на международното туристическо изложение в Мадрид
Около 9000 фирми участват в този голям бизнес форум на туристическата индустрия Още
Предстоящото посещение на бизнес делегация във Виетнам - тема на срещата с Н.Пр. Ле Дък Лиу
Делегацията ще придружава президента Росен Плевнелиев по време на официалоната му визита във Виетнам в края на февруари Още
Заместник-ръководителят на Посолството на Пакистан посети БТПП
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: През четвъртото тримесечие на 2012 г. издадените разрешителни за строеж на жилищни сгради намаляват с 14.4%
Най-голям брой разрешителни за строеж са издадени в Бургас, Пловдив, Варна и София Още
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Проект на Наредба за изменение на специфичните изисквания и контрола върху средствата за измерване на акцизни стоки
Предвижда се промените да влязат в сила от 1 април 2013 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
ЕК се готви да разгледа правните пречки пред трансграничната търговия със застраховки
Експертна група ще определи доколко различията между системите на договорно право създават пречки за трансграничната продажба на застраховки Още