Брой 220 (225), 12-11-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в дегустация на български вина в Посолството на България в Индия


БТПП кани български фирми да участват в представяне на български вина в Делхи. Дегустацията ще се проведе през първата половина на месец декември тази година и има за цел представяне на качествени български вина, осъществяване на директни връзки между български винопроизводители и индийски вносители на напитки и стартиране на експорт на български вина за Индия. Инициативата е на Търговския отдел на Посолството на България в Индия.

На специално организирана дегустация-коктейл в Посолството вината ще бъдат сортирани на отделни маси по производител, заедно с информационни материали, предоставени от производителите, детайли за директен контакт, както и ценови листи за поръчки на едро.

Очаква се индийски вносители и дистрибутори на вино, собственици на 5-звездни индийски вериги хотели, на безмитни магазини при индийските летища и представители на специализирани медии за вино да участват в събитието. Договорено е известният индийски сомелиер г-н Субаш Арора, президент на Индийската академия за вино и международен съдия в редица световни състезания, да присъства и дегустира вината, което ще придаде специален ефект на събитието.

Предвижда се всеки от българските участници да изпрати 24 бутилки вино, като поеме транспортните и митнически разходи по вноса им в Индия. Виното ще бъде изпратено до лицензиран вносител на база условия DDP, който ще извърши освобождаването му от митница и доставката му в Посолството на България.

Събитието ще бъде отразено от специализирани индийски медии за алкохол и вино, като материалите и снимки от събитието ще бъдат предоставени на участниците.

За информация транспортът на вината до Индия отнема около седмица. Информационните материали и ценови листи могат да бъдат изпратени по куриер, директно до СТИВ - Делхи.

В случай на интерес, можете да се свържете с: БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, тел.: 02 81 17 421, 81 17 489, e-mail: irelations@bcci.bg или СТИВ – Делхи, Стефан Йонков, e-mail:  sionkov@yahoo.com  за уточняване на подробностите.

Дегустацията на български вина е поредна стъпка към насърчаване търговията с Индия и навлизане на качествени български продукти на индийския пазар като продължение на успешната бизнес мисия в Делхи през октомври т.г., организирана от БТПП.

НОВИНИ ОТ БТПП
Бизнес етиката - основен принцип за устойчива бизнес среда
БТПП с приетия още през 1994 г. Кодекс по етика насърчава етични бизнес практики и изграждане на коректни и отговорни бизнес отношения Още
Българска бизнес делегация ще придружава министъра на външните работи Николай Младенов в Алжир
Ще се проведе двустранен бизнес форум с участие на алжирски компании Още
Новият търговски представител на Тайланд посети БТПП
Части и компоненти за компютри, ориз, пакетирани морски продукти са потенциални позиции във вносната ни стокова листа от Тайланд Още
Покана за участие в дегустация на български вина в Посолството на България в Индия
Инициативата е поредна стъпка към насърчаване търговията с Индия и навлизане на качествени български продукти на индийския пазар Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Стартират преговорите с ЕК за еврофинансирането на България в периода 2014-2020 г.
Среща на високо равнище между представители на българското правителство и генералните дирекции на ЕК Още
Сключване на допълнителни споразумения с бенефициентите по процедура „Подкрепа за създаване и развитие на бизнес инкубатори”
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Известни личности от Европа призовават европейските лидери да подкрепят „Еразъм“
Настояват инвестициите в сферата на образованието и обучението да заемат централно място в отговора на Европа по отношение на кризата Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Национална конференция „Предизвикателствата пред България за предотвратяване и намаляване образуването на отпадъци"