Брой 92 (97), 14-05-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Покана за участие в бизнес семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”


БТПП и нейните партньори в Сингапур - Европейската търговска палата в Сингапур и Бизнес федерацията на Сингапур, организират бизнес семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”. Семинарът ще се проведе на 12 юни 2012 г. от 10:00 часа в сградата на Палатата.  Ще бъдат обсъдени следните теми: бизнес възможности за фирми от Централна и Източна Европа в Сингапур, изисквания за износ в азиатската страна, откриване на търговско представителство в Сингапур. Сред лекторите са представители на Европейската търговска палата в Сингапур, Бизнес  федерацията на Сингапур, Австрийската бизнес асоциация в Сингапур и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на Република България.

През втората половина на семинара ще се проведат индивидуални бизнес консултации с експерти от Сингапур. Участниците в семинара ще бъдат запознати и с програмата на предстоящата бизнес делегация до Сингапур през септември т. г., организирана от Българската търговско-промишлена палата и Европейската търговска палата в Сингапур.

Според класацията на Световната банка за 2012 г. в Сингапур се прави бизнес с най-голяма лекота. През последните години азиатската страна се превръща в пристан за европейските фирми. Сингапур е глобален финансов и инвестиционен център, който привлича чуждестранни инвестиции благодарение на ниските данъчни ставки, стратегическото географско положение и първокласната инфраструктура. Над 8000 европейски фирми развиват успешна бизнес дейност в Сингапур.

Интересът на България към Сингапур расте. Страната ни вече има почетен консул в Сингапур, който насърчава българо-сингапурските икономически отношения. Сингапур е добра бизнес дестинация  и за българските винопроизводители.

Участието в събитието е безплатно. Фирмите, които имат желание за участие следва да изпратят попълнена регистрационна карта до 11 юни на e-mail: k.trendafilova@bcci.bg  или факс: 987 32 09.

За допълнителна информация: дирекция ”Международно сътрудничество и международни организации”, Калина Трендафилова –  тел.: 811 74 97 и Габриела Димитрова – тел.: 811 7489.

Регистрационна карта и програма на бизнес семинара

Проектопрограма на бизнес делегацията през септември

НОВИНИ ОТ БТПП
Повишаване на енергийната ефективност - устойчиво решение срещу нарастващите цени на енергията
Резултати от експресно анкетно проучване Още
Кръгла маса „Цели и същност на еко-етикетирането на текстилните изделия”
Целта е да повиши използването на инструменти и методи за еко-устойчивост на МСП в текстилния сектор Още
Покана за участие в бизнес семинар „Как се прави бизнес в Сингапур и Югоизточна Азия”
Предстои посещение на бизнес делегация до Сингапур през септември т. г. Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Съобщения за международни събития, получени в БТПП
ЗАКОНОПРОЕКТИ
Новият Закон за управление на отпадъците ще бъде приет от парламента в рамките на един месец
Очаква се ЕК да оттегли иска си в Съда на ЕС за неспазване на срока за транспониране на рамковата директива за отпадъците Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Пролетна прогноза за 2012—2013 г.: Европа върви към бавно икономическо възстановяване
Очаква се запазване на неравномерния растеж под влияние на различни структурни потребности.... Още