Брой 19 (24), 27-01-2012
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

Сделки за 57 000 лева бяха сключени на Борса за проекти и идеи в Стара Загора


В Стара Загора се проведе първата Борса на проекти и идеи с участието на  представители на над 20 граждански и бизнес организации и предприемачи. Тя се реализира от фондация Лале в сътрудничество с Търговско-промишлена палата Стара Загора и Обществен дарителски фонд Стара Загора и с подкрепата на Община Стара Загора.

Участниците в борсата представиха своите потребности и това, с което могат да бъдат полезни. Само за час бяха сключени 43 сделки, остойностени условно на 57 000 лева.

Сдружение "Самаряни" спечели наградата за неправителствена организация, реализирала най-много сделки, общо 8 на брой. Търговско-промишлена палата - Стара Загора сключи 4 сделки и беше отличена в категорията Бизнес организация. Екипът на Палатата ще разпространява чрез своите медийни инструменти (ТВ предаване Инициатива, което се излъчва по ТВ Стара Загора, и чрез Икономически портал на регион Стара Загора) полезна информация, предоставена от клуб Ретро, от Клуб на астрономите любители "Гемма" и др.

Рекламна агенция "Алфа визия" също сключи 4 сделки. Тя ще осигурява луксозни отпадъчни материали на Информационния център Европа Директно. С тях децата от Стара Загора ще изработват коледна украса, която ще изпратят на своите връстници в останалите държави на Стария континент в подкрепа на инициативата Коледната елха на децата на Европа.

Целта на борсата е да улесни диалога между неправителствените организации и бизнеса и да насърчи реализирането на полезни проекти и идеи.

НОВИНИ ОТ БТПП
Български фирми могат да получават безплатни консултации за китайския пазар
Европейският център за подпомагане на МСП в Пекин оказва съдействие на малки и средни предприятия от Европа при навлизане на китайския пазар Още
Покана за участие в семинар „Промени в социалното и здравното осигуряване”
Ще бъде направен преглед на новите моменти в законодателството, свързано със социалното и здравно осигуряване, както и промените в Кодекса на труда Още
Новорегистрирани търговски представителства на чуждестранни лица
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
БАИТ връчи годишните си награди
Отличията са за принос в развитието на информационните и комуникационни технологии Още
ИКОНОМИКА
НСИ: Леко влошаване на бизнес климата през януари
То се дължи основно на спада на показателя в сектор „Търговията на дребно” Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Офисите на НАП работят с плаващо работно време до 2 май
НАП насърчава своите клиенти да използват всички алтернативни начини за подаване на своите документи и да не чакат последните срокове Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство