Брой 181 (438), 18-09-2013
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ

Оферти за бизнес партньорство от EEN


ENTERPRISE EUROPE NETWORK
e-mail: een@bcci.bg
тел.: (02) 981 10 99, 980 21 89
 

18.09.13.01 ШВЕЦИЯ
Шведска фирма разработва и продава пожароизвестителни системи. Фирмата работи със системи за хотели, вятърни електроцентрали, промишленост, болници и т.н. Компанията има обширни познания и опит в работата с противопожарни детекторни системи. Системите се предлагат за пазара на земя. Системите са разработени и тествани за тежки условия при прилагането им в морски и железопътни условия. Най-новото поколение на системата отговаря на днешното, но и на бъдещото търсене на аналогово адресируеми противопожарни детекторни системи. Компанията има няколко различни системи и системите могат да бъдат гъвкаво използвани. Компанията търси партньори-дистрибутори, основно в Полша, Балтийските държави, Хърватска, България и Финландия.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.02 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска компания, специализирана в производството на вино “Мадейра” е една от най-старите компании за производство и експорт на този продукт. Приоритет на компанията е получаването на висококачествени продукти, добри и висококачествени партиди. Фирмата вече е получила няколко награди, включително сребърен и златен медал на Wine Masters Challenge 2006 (Надпревара за майстори на вино 2006). Фирмата търси търговски посредници (агенти или дистрибутори) за продуктите си.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.03 РУМЪНИЯ
Компания от Трансилвания, Румъния, с 21-годишен опит в производството на пластмасови опаковки, се интересува от представители в цяла Европа. Компанията е заинтересована и от сключването на договор за производство с фирми от хранителната промишленост, селското стопанство и търговци на дребно. Чрез усилията си постоянно да е в крак с последните новости в областта и непрекъснато да инвестира във върхови технологии, компанията предлага иновативни решения на клиенти, които отговарят на най-високите стандарти. Компанията произвежда: филми за използване в селското стопанство, полипропиленови и потребителски филми, HDPE, LDPE, OPP, BOPP рула (биаксиално ориентиран полипропилен) , многослойни фолиа, полиамидни филми, изолация за под, полиетиленови торбички, торбички тип банан, торбички тип банан с втвърдител, торбички тип Т-шърт с дръжка, отпечатани с до шест цвята, включително пълноцветен печат, както и обикновени хартиени торби или подобрени хартиени торби с PЕ. Благодарение на най-новото оборудване за обработка на гранулите, компанията има висок производствен капацитет, така че може да изпълнява поръчки в най-кратки срокове. В допълнение към системата за управление на околната среда, компанията е инвестирала в оборудване за тяхното рециклиране, намаляване на количеството на отпадъците, които се депонират в депа или изгарят.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.04 ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
Компанията от Великобритания проектира и произвежда уникален набор от продукти за събиране и запис на цифрови данни в реално време за приложение при тестване на цифрови комуникации, наблюдение и анализ. Инженеринговия опит на фирмата включва електронна хардуерна и софтуерна обработка на данни, системен дизайн и изпълнение, както и проектиране по поръчка и стандартно проектиране. По-специално те са разработили „Data Diode”, който предотвратява кражбата на данни. Той позволява мрежа за данни с висока сигурност да получава данни от мрежа с по-ниска сигурност с голяма процент производителност и максимална цялост на данните като същевременно се гарантира, че никакви данни няма да бъдат предадени към мрежата от по-ниско ниво. Множеството пътеки, връзки и захранващи блокове гарантират, че данните са налични по всяко време. Устройството автоматично превключва мрежовите портове, поддържащи един и същи адрес, в случай на авария в оборудването или приложенията на мрежата. Физическото разделяне на данни се поддържа чрез използването на независими пътечки за данни, свързани само с единични еднопосочни оптични връзки. Британската компания предлага този набор устройства за последваща продажба на агенции за сигурност, оператори на мрежи и контрол на процеси. Клиентската им база включва правителства, телекомуникационни компании, агенции за изпълнение на наказанията и специалисти по мрежови комуникации по целия свят. Британската компания желае да назначи представители – дистрибутори или агенти.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.05 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска компания, специализирана в производството и търговията с продукти от върба/ракита, търси фирми, желаещи да дистрибутират продуктите й. Компанията има, наред с всичко друго, няколко продукти, направени от върба/ракита, като столове, маси, предмети за украса, шапки, кошници.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.06 ПОРТУГАЛИЯ
Португалска компания, специализирана в производството и търговията с екзотични цветя (Cymbidium орхидеи, протеи и хибриди, стрелиции (птиците на рая), хеликония (папагалско цвете), Camelias, търси търговски посреднически услуги (агенти или дистрибутори) за продуктите си.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.07 РУМЪНИЯ
Румънска компания, работеща в областта на производството на млечни продукти и сирене, е специализирана в производството на млечни продукти, сладоледи и други замразени десерти. Тъй като румънската фирма има специални рецепти за някои от продуктите, които ги правят уникални на румънския пазар, компанията търси дистрибутори и агенти с цел да продава румънските продукти в чужбина.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.08 РУМЪНИЯ
Румънска компания, работеща в областта на производството на домакински уреди, включващо производството на оборудване за електрическо осветление и фурни, пещи и горелки, основно произвежда електрически инфрачервени отоплителни панели. Румънската компания търси агент / представител/ дистрибутор в рамките на ЕС, с цел продажба на продуктите й в чужбина.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.09 ГЕРМАНИЯ
Немска компания, специализирана в дизайна и производството на образователни играчки, търси изграждане на дългосрочно партньорство с доставчик (производител или дистрибутор) на 100 % памучна прежда, съгласно спецификация. Органичния памук ще е предимство. Изискванията за преждата са: 8-ката пресукана, дължина 170 м/100 гр., за плетачни игли 4/5, без азо-багрила, цветът трябва да е траен и да не избелява. Освен това, преждата трябва да е безопасна за деца.
Валидна до: 18/09/2014

18.09.13.10 ОБЕДИНЕНО КРАЛСТВО
Британски производител на органични продукти за грижа за кожата, търси търговски представители. Британската компания е разработила гама от сертифицирани и не-тествани върху животни продукти за грижа за кожата, които са направени от естествени съставки (билки, растителни екстракти и природни витамини) и са свободни от парабени, консерванти, нефтопродукти, изкуствени оцветители или аромати. Всички опаковки са био-разградими, подходящи за рециклиране или рециклирани. Фирмата желае да назначи агенти или дистрибутори в други европейски страни, които да продават / дистрибутират продуктите й. Партньорите трябва да споделят етиката на британската компания и по-специално убедеността й във важността на изцяло природните продукти и опазването на околната среда.
Валидна до: 18/09/2014

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП бе домакин на Българо-китайски бизнес форум
Съществува потенциал за разширяване на българския износ на фармацевтични и медицински продукти за Китай Още
Президентът Росен Плевнелиев: В икономиката нямаме нужда от експерименти
Дискусия „Диалог с гражданите“, инициирана от президента, се състоя в Централния военен клуб в София и бе посветена на състоянието на пазарната икономика в България Още
Проект "Linked2Media" за подобряване на маркетинговата стратегия на МСП
Иновативна платформа за наблюдение на трендовете на фирмената репутация в популярните социални мрежи и други уеб-сайтове Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Визита на посланика на Беларус в Бургаската палата
Като перспективни области за сътрудничество бяха очертани туризъм, машиностроене, приборостроене, нефтена промишленост Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ/КОНКУРСИ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
Министерство на финансите: До края на месеца очакваме реакция на ЕК за запазване на намалената акцизна ставка на природния газ, ползван като гориво
В ЕС има няколко държави, които ползват такава намалена акцизна ставка, сред тях са Италия, Португалия и Белгия Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за счетоводството
За счетоводни документи, засягащи дейността на предприятието и създадени за вътрешно ползване, се предвижда подписът на съставителя на документите да се замени с идентификатор Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Нови мерки за възстановяване на доверието в LIBOR и EURIBOR
С новите правила референтните показатели ще станат по-стабилни и надеждни Още