Брой 228 (1739), 28-11-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ

Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network


Това е бюлетин на Европейската мрежа в подкрепа на бизнеса Enterprise Europe Network за търсене на партньори за търговско и производствено коопериране и технологичен трансфер. В бюлетина са преведени кратки резюмета на запитванията. За да получите достъп до пълния текст на офертите или да заявите интерес, моля, въведете номера на обявата и използвайте опцията Request more information под всяка от обявите на адрес:

http://een-bcci.com/nameri-partnior/dostup-do-vsichki-oferti/

При затруднения, пишете ни на e-mail: een@bcci.bg или позвънете на тел. 02/ 8117 505, 515, 525

 

ГЕРМАНИЯ (при интерес към тази оферта, свържете се  на имейл: een@bcci.bg)
GR281118001
Световноизвестна компания със седалище в Германия търси производител на текстил и облекло от Източна Европа. Компанията желае да предостави функционални дрехи и работно облекло на своя инженерен екип. Исканите продукти са: функционални дрехи, работно облекло, обувки, колани и др. Партньорската фирма е свободна да намери трети партньор, който може да достави обувки, колани, кожени изделия, в случай че компанията няма собствено производство.

ДАНИЯ
DK21111801 (при интерес към тази оферта, свържете се  на имейл: een@bcci.bg)
Датска фирма търси производител, който извършва лазерно рязане на плексиглас и след това използва полиращи машини върху крайния продукт: машини за рязане и обработка на метал или диаманти за акрил (плексигласът е вид акрил - обикновено фирмите, които имат машини за рязане имат и полиращи такива). Полиращите машини правят ръбовете на изрязаните продукти гладки и по-кръгли. Продуктът, който датската фирма иска да бъде изработен, е масичка за смяна на пелени на бебе, така че ръбовете не могат да бъдат остри.

 

ДАНИЯ
DK21111802 (при интерес към тази оферта, свържете се на имейл: een@bcci.bg)
Датска фирма, производител на дървени къщи за птици и хранилки, търси европейски партньор, на който да възложи част от производството. Продуктът трябва да бъде ръчно изработен, като началното количество ще е 50 броя. Дървесината може да бъде бор, дъб или ясен. В идеалния случай дървесината може да бъде остатъчен продукт (дървесина от производството на по-големи продукти), но това също не е задължително изискване. Дърводелецът трябва нарязва дървото и да сглобява къщите. Датската фирма ще извършва обработката на повърхността. За да получите чертежи и специфики, моля свържете се с нас на имейл: een@bcci.bg

 

ПРОЕКТНО КООПЕРИРАНЕ

ФРАНЦИЯ                
RDFR20181112001        
Френски стартъп, специализиран в решения за Big Data подготвя проектно предложение по Horizon 2020. Целта на кола е да бъдат намерени партньори, с които да бъде създаден консорциум, който да кандидатства по Big Data Solutions For Energy DT-ICT-11-2019. Търсят се малки и средни фирми и изследователски институти, университети и други.
Краен срок за подаване на проекта: 02.04.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 04.02.2019

 

ИТАЛИЯ               
RDIT20181113001         
Италиански клъстър и голям университет подготвят проектно предложение по H2020 LC-RUR-11-2019-2020. Целта на проекта е да се развият и тестват нови технологии и решения за приложение на дървени материали за реконструиране и модернизация на сгради. Търсят се малки, средни и големи фирми, изследователски институти, университети и други.
Краен срок за подаване на проекта: 23.01.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 21.12.2018

 

ИТАЛИЯ               
RDIT20181116001         
Италианска университетска лаборатория заедно с МСП от Италия и Испания подготвят проектно предложение по H2020-MSCA-RISE-2019. Целта на проекта е да бъдат разработени лесни за използване технологии за подводни археологически изследвания. Търсят се малки и средни фирми, изследователски институти, университети и други.
Краен срок за подаване на проекта: 02.04.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 01.03.2019

 

ФРАНЦИЯ              
RDIT20181116001         
Френско МСП, разработващо флуорогенни реагенти за бързо откриване на ензимни активности, търси партньори за подготвяне на проект по CE-BIOTEC-05. Целта е да се разработят екологични решения за управление на отпадъците от пластмасови смеси благодарение на микроорганизмите. Търсят се малки и средни фирми, изследователски институти, университети и други, за да участват в консорциума.
Краен срок за подаване на проекта: 05.03.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 20.12.2018

 

КОРЕЯ                   
RDKR20181107001
Корейска фирма специализирана в производството на химически препарати с натурални продукти  подготвя проектно предложение по програма EUREKA/Eurostars2. Целта на проекта е да бъдат продължени осъществяваните до момента изследвания на фирмата в областта на приложението на чипове за решаване на проблеми с кръвоносните съдове на пациентите. Търсят се малки и средни фирми и изследователски институти, специализирани в производството на химически препарати.
Краен срок за подаване на проекта: 14.09.2019
Краен срок за проявяване на интерес: 14.08.2019

 

ТЕХНОЛОГИЧЕН ТРАНСФЕР

АВСТРИЯ
TOAT20181009001
Австрийско МСП притежава и разработва нов хемоглобинов комплекс (първоначално използван като носител на кислород в човешката кръв) за различни области на приложение като „in-vitro“ и „in-vivo“. Хемоглобиновият комплекс се характеризира с голям капацитет на кислород, чистота, безопасност и функционалност. Разработчиците търсят партньорски компании, които се нуждаят от специфични носители на кислород. В този смисъл се търси техническо сътрудничество, търговско споразумение или лицензионен договор.

 

ПОЛША
TOPL20171130001
Полски изследователски институт е разработил нова екологична технология за отстраняване на медта от олово, която е алтернативата на метода на сярата, който в момента се използва в цветната металургия. Други технологии, включващи сяра за отстраняване на медта от оловото, имат няколко недостатъка, които могат да бъдат елиминирани с помощта на тази нова технология. Институтът търси партньори, които се интересуват от сътрудничество въз основа на лицензионен договор или търговски договор с техническа помощ.

 

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
До 2 декември можете да разгледате изложението „МАГИЯТА НА РЪЦЕТЕ”
Базар за плетива, сувенири и аксесоари Още
Среща с управителя на фирма MW Logisticа ООД
Обсъдиха се въпросите на транспортния сектор и последните промени при международните автомобилни превози Още
Покана за форум „Кръгова икономика – ефективно използване на ресурсите в Дунавския регион“
4 декември, БТПП Още
ИНВЕСТИЦИИ И ИНВЕСТИЦИОННА ПОЛИТИКА
Правителството одобри нов типов проект на споразумение за взаимно насърчаване и защита на инвестициите
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Нов електронен инструмент по стандартизация – „Да посрещнем бъдещето”
Безплатен интерактивен курс за електронно обучение относно стандартите и стандартизационния процес Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Промяна в митническия контрол за внос на стоки в Кюрдската автономна зона на Ирак
Премахване на вътрешните митнически пунктове между Кюрдската автономна област и останалата част от Ирак Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Търговията осигурява над 36 милиона работни места в ЕС
Най-голям ръст на работните места благодарение на износа от 2000 г. насам е отбелязан в България (+ 312 %) Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Работна среща-дискусия "Българска фондова борса като източник на бизнес растеж"
13 декември, 15:30 ч., хотел Sense в София Още