Брой 6 (1018), 11-01-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА

Наближава крайният срок за подаване на номинациите в Годишните награди за отговорен бизнес 2015


Чрез мотивиращото видео с любезното участие на Ксавие Марсенак, президент на ТЕЛЪС Интернешънъл Европа, Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) напомня, че всички компании с добри практики в подкрепа на социални каузи са добре дошли да споделят своите успешни инициативи. Крайният срок за кандидатстване в Годишните награди за отговорен бизнес 2015 е 15 януари 2016 г.

ТЕЛЪС Интернешънъл Европа е сред големите победители в бизнес конкурса миналата година. Компанията спечели специалната награда „Енгейдж” за цялостна ангажираност на служителите с проекта си „Ден на подкрепа на ТЕЛЪС”. Над 500 членове на екипа на компанията се включиха в благородната инициатива за пълното реновиране на пансиона към училището за незрящи деца „Луи Брайл” в София.

„За нас наградата от БФБЛ е изключително признание, но също така и огромна отговорност в духа на философията ни да даваме там, където работим и живеем”, казва в интервюто Ксавие Марсенак. „Бих призовал българските компании да се осмелят и да покажат, че реализират отлични социални инициативи на световно ниво”, добавя президентът на водещата аутсорсинг компания. Вижте цялото интервю в YouTube канала на БФБЛ  тук

Видеото е част от актуалната кампания на БФБЛ под мотото „Ангажираност след празниците”. В нея се включват лидери на компании, отличени в Годишните награди за отговорен бизнес, за да мотивират за участие и други фирми, които инвестират устойчиво в инициативи в околната среда, служителите, образованието, здравеопазването и цялото общество.

И така, имате още 4 дни, за да подадете номинациите си в Годишните награди за отговорен бизнес 2015 – най-престижният конкурс за корпоративна социална отговорност у нас, който БФБЛ провежда за 13-а поредна година. Участието е безплатно и се извършва онлайн  тук, а крайният срок е 15 януари 2016 г. В конкурса могат да кандидатстват компании независимо от своя бранш или големина, както и дали са членове на Форума или не.

Подробна информация за конкурса ще намерите на www.bblf.bg, както и в социалните мрежи с #BBLFAwards2015 и #отговоренбизнес.

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес 2015 ще бъдат обявени на официална церемония на 25 февруари 2016 г.

НОВИНИ ОТ БТПП
„Планът за инвестиции за Европа“ – сред акцентите на срещата на Евроклуба при БТПП
Създаден е Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси, за да се ускори разработването и осъществяването на инвестиционни проекти Още
НОВИНИ ОТ ПАРТНЬОРИ НА ПАЛАТАТА
Наближава крайният срок за подаване на номинациите в Годишните награди за отговорен бизнес 2015
Участието е безплатно и се извършва онлайн Още
ИКОНОМИКА - АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
НСИ: Търговията на България с ЕС се увеличава
Продължава четвърти месец поред да спада стокообменът ни с трети страни Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство
СТАНДАРТИЗАЦИЯ, СЕРТИФИКАЦИЯ
Безплатни брошури на ISO за новите стандарти ISO 9001:2015 и ISO 14001:2015
Информация на английски език за причините за преработване на стандартите, за тяхното прилагане, за прехода от старите към новите версии Още
БЕЗОПАСНОСТ НА ТРУДА
Селско стопанство и строителство са сред приоритетите на контролната дейност на Главна инспекция по труда през 2016 г.
Ще се проверяват и предприятията за осигуряване на временна работа Още
ГЛЕДНА ТОЧКА
Анатомия на промяната
Автор: Петър Ганев, Институт за пазарна икономика Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция и изложение в областта на нанотехнологиите – Nano tech 2016
27-29 януари 2016 г., Токио, Япония Още