Брой 154 (1166), 11-08-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП


Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП. Н.пр. посланик Ерик Рубин се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов. Двамата обсъдиха бъдещи съвместни проекти и инициативи с цел подпомагане и улесняване на бизнес средата в България. От страна на БТПП бе изтъкната важността за всяка американска инвестиция в страната ни с оглед засилване на конкурентността на българската икономика.

В разговорите взеха участие Мария Галиндо, търговско аташе и Сали Берхорст, заместник - ръководител политическа и икономическа секция към посолството.

По време на визитата бе дискутирана икономическата ситуация в България и като цяло - в световен мащаб. Засегната бе и темата за развитието на частния сектор в страната, демографската криза и начините за създаване на повече работни места за привличане обратно в България на млади специалисти, завършили своето образование в чужбина, в това число и в САЩ.

Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г., които БТПП ще обяви допълнително.

Цветан Симеонов подчерта доброто сътрудничество между БТПП и търговската секция към Посолството на САЩ при провеждането на съвместни събития от икономически характер. Споменато бе и отличното сътрудничество на палатата с Американска търговска камара в България. Председателят запозна подробно Н.пр. г-н Рубин с членството на Палатата в международните организации. Очертани бяха водещите позиции на БТПП сред потенциалните партньори и организации в региони и света. Председателят на БТПП обясни и за услугата, предоставяна на клиенти, в областта на издаването на сертификати за произход и дигитализация на Арбитражния съд при БТПП. 

НОВИНИ ОТ БТПП
Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП
Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г. Още
БТПП и „София Тех Парк“ обединяват усилията си
Предстоят множество съвместни инициативи с цел подобряване на сътрудничеството между бизнеса, науката и предприемачеството Още
ТУРИЗЪМ
Приходите от нощувки през юни в страната ни 2016 г. достигат 163.7 млн. лв.
Общият брой на нощувките във всички места за настаняване е 3 583.5 хил Още
ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
Забавени възнаграждения в строителството - изплатени след намесата на Инспекцията по труд
Налице е ръст на хората, наети в строителството Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП - София събра 83 млн. лева от ревизии