Брой 154 (1166), 11-08-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА

Забавени възнаграждения в строителството - изплатени след намесата на Инспекцията по труд


Започват масирани проверки на строителните обекти в София, заяви министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която заедно с изпълнителния директор на ГИТ Румяна Михайлова се включи в една от проверките в столицата. Министър Русинова обобщи, че от началото на годината ГИТ е извършила повече от 29 000 проверки в цялата страна, от които около 2600 са в строителството.  В този сектор повечето констатирани нарушения са свързани с осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд.
 
Тя напомни за различните инициативи по линия на оперативните програми, с които работодателите се подпомагат, за да подобрят безопасността при работа и да инвестират в оборудване. Министър Русинова посочи също така, че е налице ръст на хората, наети в строителството - през миналата година са били ангажирани около 150 000 човека, докато само за първото тримесечие на 2016 година са 120 000.
 
Министърът на труда и социалната политика заяви още, че от началото на годината са установени забавени възнаграждения в размер на общо 13,9 млн.лв. След намесата на Инспекцията по труда са изплатени 9,6 млн.лв. Само в строителството са установени забавени възнаграждения в размер на 3,4 млн.лв., като след инспекционна дейност са изплатени 2,3 млн.лв.
НОВИНИ ОТ БТПП
Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП
Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г. Още
БТПП и „София Тех Парк“ обединяват усилията си
Предстоят множество съвместни инициативи с цел подобряване на сътрудничеството между бизнеса, науката и предприемачеството Още
ТУРИЗЪМ
Приходите от нощувки през юни в страната ни 2016 г. достигат 163.7 млн. лв.
Общият брой на нощувките във всички места за настаняване е 3 583.5 хил Още
ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
Забавени възнаграждения в строителството - изплатени след намесата на Инспекцията по труд
Налице е ръст на хората, наети в строителството Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП - София събра 83 млн. лева от ревизии