Брой 154 (1166), 11-08-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ

НАП - София събра 83 млн. лева от ревизии


 
Над 3 000 ревизии са приключени от НАП-София от януари 2016 г. За седемте месеца са събрани близо 83 млн. лева от ревизионни актове. В прессъобщението от НАП се посочва, че са извършени 26 електронни ревизии, при които са установени задължения в размер на над 2 млн. лв.
 
В обхвата на проверките попадат задължени лица, които се занимават с онлайн търговия, и такива, използващи информационна система за отчитане на продажбите. Най-често срещаното нарушение е манипулиране на базата данни на търговския софтуер с цел укриване на обороти и неплащане на данъци. 
 
Анализът на база оперативни проверки и ревизии показва, че фискалната дисциплина като цяло се повишава, но остава една група данъкоплатци, които целенасочено ощетяват бюджета. 
 
Съветът на данъчните към бизнеса е преди реализирането на сделки за значителни суми да проверят в сайта на НАП дали партньорът е регистриран по ДДС в публичния бюлетин по ДДС и дали не е включен в списъка на длъжниците и издирваните от НАП лица.
НОВИНИ ОТ БТПП
Посланикът на САЩ посети за пръв път БТПП
Н.пр. г-н Рубин информира за предстоящи посещения на американски предприемачи от различни сфери на икономиката през 2017 г. Още
БТПП и „София Тех Парк“ обединяват усилията си
Предстоят множество съвместни инициативи с цел подобряване на сътрудничеството между бизнеса, науката и предприемачеството Още
ТУРИЗЪМ
Приходите от нощувки през юни в страната ни 2016 г. достигат 163.7 млн. лв.
Общият брой на нощувките във всички места за настаняване е 3 583.5 хил Още
ТРУД И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
Забавени възнаграждения в строителството - изплатени след намесата на Инспекцията по труд
Налице е ръст на хората, наети в строителството Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
НАП - София събра 83 млн. лева от ревизии