Назад

Предстои второто по рода си събитие „Презареди кариерата си“, организиращо се от Сдружение Соларна Академия и M3 Communications Group


Мероприятието има за цел да стартира така важния диалог за създаване на качествени работни места и кариерни перспективи във ВЕИ сектора в България, защото именно качествените кадри ще играят важна роля в постигането на целите на ЕС в областта на енергетиката и климата за 2030 г.

„Презареди кариерата си“ събира на едно място видни представители на енергийния сектор от държавната администрация, бизнеса, реномирани академични институции, НПО, инвеститори, експерти, както и амбициозни кадри, които искат да се развиват в тази област. Гостите на събитието ще имат уникалната възможност да се запознаят с реалните възможности и кариерните перспективи в най-динамично развиващия се сектор на възобновяемата енергия.

„Презареди кариерата си“ ще:

• Предостави възможност за среща на водещи работодатели от ВЕИ сектора с квалифицирани кандидати за работа;

• Насърчи развитието на ползотворни партньорства между бизнеса и съответните национални органи

• Засили сътрудничеството между бизнеса и образователните институции в енергийния сектор за качествена подготовка и квалификация на амбициозни кадри, необходими за енергийния преход на България.

Форумът ще се проведе в няколко важни панелни дискусии, а сред основните теми са:

Енергийният преход и образованието: Ключови знания за постигане на целите в енергийната стратегия, предимствата за работа в този сектор и нуждата от подготвени кадри.

Преходът към въглеродно неутрална икономика: Преквалификация и обучение за работната сила в регионите с висок въглероден отпечатък.

• Истории на успех: Млади и вдъхновяващи личности във възобновяемата енергетика като образци за следващите поколения и как да постигнете собствен успех, използвайки предимствата и възможностите за работа в сектора.