Брой 221 (1485), 17-11-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Кюстендилската ТПП организира поредица от обучения

В началото на месец ноември Кюстендилската търговско-промишлена палата организира и проведе две обучения, насочени към изграждане и повишаване на капацитета за конкурентоспособност и иновации на МСП. Те се реализираха от Палатата в качеството й на партньор по проект „Българо-македонско трансгранично сътрудничество за повишаване на капацитета за конкурентоспособност и иновации”*.

Участници в първото обучение бяха представители на 20 фирми (МСП) от Кюстендил и Куманово, Македония. В рамките на обучението бяха представени темите „Дигитален маркетинг“ и „Управление на проекти. Източници на финансиране на проекти за иновации“. Лекторите се постараха да създадат един интерактивен процес на обучение, което се възприе положително от участниците, давайки им възможност да придобият нови и/или наградят знанията си в приложената сфера в помощ на развитието на своя бизнес.

Във второто обучение участваха 20 държавни и местни институции, НПО, образователни институции и др. от двете страни на границата, имащи отношение към развитието на конкурентоспособността и иновациите в трансграничен регион „България – Македония“. Бяха разгледани темите „Лична и екипна ефективност. Водене на преговори.” и „Управление на проекти. Източници на финансиране“. Събитието бе уважено от зам.-кметът на гр. Кюстендил Росица Плачкова и ректорът на Македонската академия на науките проф. Таки Фики, които взеха участие в комисия за оценка на разработени и представени от участниците конкретни проектни идеи като част от практическите упражнения, включени в обученията.

----------
* Проектът е финансиран с подкрепата на ЕС чрез Интеррег-ИПА Програма за трансгранично сътрудничество България-Бивша Югославска Република Македония, CCI No 2014TC16I5CB006 и се изпълняван в партньорство с Българска академия на науките /БАН/, Македонската академия на науките и изкуствата /МАНУ/ и Фондация за развитие на МСП, Куманово.

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
В БТПП ще бъдат представени възможностите за участие в „Балкански базар" в Индия
Базарът е планиран за март 2018 г. , в градовете Делхи и Чандигар Още
БТПП подготвя “Календар на панаирите и изложбите в България 2018”
Заинтересованите фирми могат да включат в изданието свои събития и реклами Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Кюстендилската ТПП организира поредица от обучения
За изграждане и повишаване на капацитета за конкурентоспособност и иновативност на МСП от трансграничен регион България-Македония Още
ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА
Прегрява ли икономиката?
Автор: Десислава Николова, Институт за пазарна икономика Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
3 млрд. лв. вече не са в касите на фирмите след проверките на НАП
Компаниите с големи касови наличности могат да признаят грешките си до края на годината Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Законопроект за ратифициране на Конвенция № 131 на МОТ относно определяне на минималната работна заплата
Сериозна стъпка при въвеждането на международни трудови стандарти в областта на заплащането в националното законодателство Още
АНАЛИЗИ, ПРОУЧВАНИЯ
Резултати от Доклада на Българската академия на науките относно възможността за реализация на активите на АЕЦ „Белене“
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Специализирано изложение за български производители на вина, спиртни напитки и храни Sofia Wine & Spirit Fest 2017
1-3 декември 2017 г.,ЦУМ, София Още