Брой 229 (989), 26-11-2015
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

Обсъдиха идеи за видеоконферентните центрове „Заедно в реално време”


На финалната конференция по проект „Заедно в реално време”, която се състоя днес, 26 ноември във Враца, екипът на Търговско-промишлена палата Враца представи бъдещите намерения относно новоизградената мрежа от видеоконферентни центрове.

Основните резултати от проекта бяха представени от Мая Милова, член на екипа на проекта. Тя говори за положителния ефект на новоизградената мрежа: намаляване на пътуванията и като следствие - намаляване на инцидентите и отрицателните въздействия върху околната среда, спестяване на работни часове и средства, намаляване на стреса. Тя подчерта, че в петте тематични видеоконференции през септември и октомври са взели участие над 250 експерти от Русе, Враца, Кълъраш и Крайова, а в дните на отворените врати мобилната станция е била демонстрирана пред голям брой посетители във Видин, Слатина, Русе и Добрич.

Евгени Евгениев, председател на ТПП – Враца,  представи конкретни бъдещи инициативи за съвместни проекти между партньорите по проекта.

Участниците във финалната конференция обсъдиха идеи за бъдещото приложение на мрежата от видеоконферентни центрове – осъществяване на младежки дискусионни събития, проследяване на информационни събития в отдалечени региони, университетски лекции, междуинституционални конференции на тема заетост и пазар на труда, подбор на персонал за чуждестранни компании, езиково обучение и др.

За допълнителна информация: Мая Милова, тел.: 092 660271 и е-mail: cci-vr@online.bg

--------
Проектът
Заедно в реално време: мрежа от видеоконферентни центрове за осъществяване на интерактивна връзка и сътрудничество в трансграничния регион (CBC Live) се изпълнява от Русенската търговско-индустриална камара с партньори Сдружение „Общество „Идеин”, Търговско-промишлена палата - Враца, Румънска асоциация за трансфер на технологии и иновации – Крайова, Търговско-индустриална и земеделска камара – Кълъраш. Проектът се финансира от Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2007-2013.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП не приема предложението за увеличение на платения годишен отпуск от 20 на 25 дни
Намалението на броя на работните дни автоматично лишава икономиката на страната от възможности да се произвежда повече Още
БТПП издава удостоверения на класираните фирми в "ТОП 100" и "ТОП 1500+"
Добър атестат за конкретната фирма пред настоящи и потенциални партньори Още
Национално търговско изложение "ДОВЕРЕТЕ СЕ НА БЪЛГАРСКОТО"
11 - 23 декември в ЦУМ, София Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Обсъдиха идеи за видеоконферентните центрове „Заедно в реално време”
Проследяване на информационни и дискусионни събития в отдалечени региони, университетски лекции, междуинституционални конференции... Още
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана до български фирми за участие в Международно изложение в Прага за вино и хранителни продукти
26 – 28 април 2016 г. Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Eвропейският парламент призовава за реформа на корпоративното данъчно облагане
Евродепутатите настояват мултинационалните компании да дават отделни финансови отчети за всяка страна, въвеждане на обща, консолидирана данъчна основа Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Конференция „Година на реформи в енергетиката. Каква е посоката?“
7 декември 2015 г., Парк -Хотел Витоша, София Още
Семинар на тема „Анализ и оценка на риска на асансьори, машини и съоръжения”
4 декември 2015 г., Центъра за срещи, конференции и обучения на БИС Още