Назад

Подкрепа за МСП при защита на личните данни и прилагане на Общия регламент за защита на личните данни

Проектът Mindthedata - финансиран от програмата Erasmus+ на Европейския съюз - и консорциумът, който работи по неговата реализация, представят платформата за обучение mindthedata.

Целта на обучителната платформа е да предостави на бизнес консултантите подробни и добре документирани познания за различните аспекти на ОРЗД (Общия регламент за защита на личните данните), които те могат директно да предоставят на МСП, за да станат те съвместими с ОРЗД, и по-важното - да разберат ползите от създаването на  култура за защита на личните данни във фирмата.

Платформата за обучение на бизнес консултанти и МСП – mindthedata.

Можете да се регистрирате безплатно тук.

Учебният материал е представен в 3 модула, които са достъпни на английски, български, гръцки, полски и испански език. Модулите включват както теоретично, така и практическо, приложимо съдържание.

Модулите:

Модул 1: Разбирането на личните данни и ОРЗД
Основна тема: навлизане в динамиката на ОРЗД, разбиране на предизвикателството и развиване на по-задълбочено разбиране на това защо спазването на ОРЗД е от решаващо значение и в същото време е предизвикателство за цифровата икономика и обществото на ЕС.
Включва 5 раздела, 8 теста за проверка на знанията, 1 специален раздел за допълнително четене, източници и ресурси.

Модул 2: ОРЗД и моето МСП
Основна тема: разбиране на ролята на ОРЗД в цифровата трансформация и икономика на ЕС. Как може да се оцени състоянието на МСП във връзка с ОРЗД? Какви стъпки са необходими за МСП, за да се гарантира спазване на ОРЗД? Как се влияят ежедневните дейности и операции във фирмата?
Включва 5 раздела, 8 теста за проверка на знанията, 1 специален раздел за допълнително четене, източници и ресурси.

Модул 3: ОРЗД „Отвъд спазването“
Основна тема: Тук бизнес консултантите могат да намерят материали и идеи, които да им помогнат да работят със собственици на фирми, мениджъри, персонал и заедно да проучат и анализират как спазването на ОРЗД и промените, които той носи, могат да доведат до бизнес иновации, функционирайки като конкурентно предимство и инструмент за ангажиране на клиенти.

Тестване и подобряване
Процесът на тестване на платформата вече е започнал, давайки възможност на повече от 40 бизнес консултанта в четири държави, да преминат през онлайн обучението, да  използват платформата и да споделят мнението си. Процесът на тестване ще продължи приблизително до средата на септември 2021 и резултатите ще помогнат за оптимизиране на платформата mindthedata според направените предложения и получената обратна връзка. Ще бъде публикуван доклад с направените констатации, като той ще бъде включен и в Наръчника за консултанти, който също се подготвя в момента и ще бъде публично достъпен в края на септември.

Прочетете повече за проекта Mindthedata на уебсайт.

Фейсбук.

За контакти  тук.

--------------------

Проектът Mindthedata се координира от Ямболска търговско-промишлена палата, България и се изпълнява съвместно с Militos Consulting (Гърция), Бизнес център за подпомагане за малки и средни предприятия - Русе (България), EQA HELLAS SA (Гърция), Innovation Training Center (Испания), PAIZ Konsulting Sp. z o.o. (Полша) и RNDO (Кипър).