Брой 61 (1573), 28-03-2018
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ

"Дни на професията" във Враца


Търговско-промишлена палата - Враца и Министерство на образованието и науката - Регионално управление на образованието – Враца, Ви канят на Дни на професията в Младежки дом Враца на 30 и 31 март, 2018 г., петък от 10:00 до 16:00 часа и събота от 10  до 14 часа.

По време на изложението ще имате възможност да направите собственоръчно малко изделие или част от процес по професионална сфера на икономическа дейност, която е привлякла вашето внимание, интересна ви е и искате да се докоснете до нея със своите ръце и очи. На отделните щандове на фирмите-партньори в дуална система на обучение и професионалните гимназии ще се запознаете отблизо с тях и ще получите много допълнителна информация.

Темата Дуално професионално образование и обучение /ДПОО/ е актуална и с края на учебната година идва времето учениците да определят своя избор за продължаване в гимназиален етап на образование, съответно подпомогнати от техните родители.

В не по-малка степен този избор е важен  за представителите на бизнеса и за всички институции, ангажирани с процесите в сферата на професионално образование чрез базирано на работа учене. Основната цел на Дните на професията е всеки посетител да получи повече информация за ДПОО и да се запознае отблизо с фирмите, които ще приемат учащите за усвояване на професия чрез работа в реална работна среда и също така с професионалните гимназии, които ще ги подготвят по теория на професията и ще координират връзката с отделните компании, където ще се осъществява базирано на работа учене.

Събитието се провежда в изпълнение на проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионално образование и обучение - Learning by Doing (Учене чрез практика), в който партньори от българска страна са Търговско-промишлена палата – Враца и Министерство на образованието и науката - Регионално управление на образованието- Враца.

Поканени са да участват всички заинтересовани страни за модернизиране на системата на професионално образование и обучение.

Страница на проекта: http://www.interreg-danube.eu/learning-by-doing

Блог по проекта: http://lbd-vratsa.blogspot.bg

Проектът Learning by Doing (Учене чрез практика) е съфинансиран от Фондовете на ЕС (ЕФРР, ИПП) и националния бюджет.

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП подписа споразумение за сътрудничество с Търговската палата на Чанаккале
Турска делегация посети Палатата – с интереси към строителство и инженерна дейност, възобновяеми източници Още
Бизнес семинар представи възможностите за търговия с Хонконг
Хонконг може да осигури достъп до огромния пазар на Китай и страните от Азиатско-тихоокеанския регион, където живее половината население на земята Още
БТПП участва в среща в Европейския парламент по покана на Българския европейски кръг
Сред обсъдените теми бяха предприемачеството и цифровия облик на България Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
"Дни на професията" във Враца
30 и 31 март 2018 г., Младежки дом Враца Още
ИНДУСТРИАЛНА ПОЛИТИКА
Анкета "Индустрия 4.0 в България"
За познаването, състоянието и готовността на българския бизнес за включване в технологичните тенденции Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Национална програма „Цифрова България 2025“
Mодернизиране и повсеместно въвеждане на интелигентни ИТ решения във всички сфери на икономиката и социалния живот Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за технологично партньорство от Enterprise Europe Network
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Шеста Кофас конфернция по управление на риска
12 април 2018, София Тех Парк Още