Назад

Социален диалог за обществени политики: нов енергиен микс - към изпълнението на Териториалните планове за справедлив преход


На 29 ноември в Стара Загора ще се проведе поредното 4-то издание на форума Социален диалог за обществени политики: нов енергиен микс - към изпълнението на Териториалните планове за справедлив преход. Събитието се организира от Агенция за регионално икономическо развитие Стара Загора след 8-та среща на Платформата на въглищните региони в преход и Водородната седмица на ЕС, в която АРИР участва.

В търсене на пътища към устойчиво си развитие в следващите 30 години, водещите икономики в света насочват усилията на всички заинтересовани страни - власти на различни нива: местни/регионални/национални, учени, бизнес, неправителствен сектор - към разработване и внедряване на иновации за ефективно използване на енергията и ресурсите, както и за производство на енергия от алтернативни източници. Стара Загора е един от регионите в света, изправен пред предизвикателствата на прехода. В рамките на самото събитие ще участват партньори, споделили добри практики за изпълнението на Териториалните си планове, представени по време на срещата на Платформата, които имат отношение към развитието на региона. Сред поканените са кметовете на общините от региона, бизнес-представляващи организации, министерства, институции и организации.

Международните партньори ще представят опита си в подготовката и вече стартиралото изпълнение на Териториалните планове за справедлив преход (ТПСП), научените уроци в прехода към нисковъглеродна икономика.

Събитието е без такса за участие и може да бъде посетено на както на живо, така и онлайн, но местата са ограничени. Регистрация за форума може да бъде направена ТУК.

Регистрационната форма е двуезична и по подразбиране се активира английската версия, превключете горе вдясно избор на български език.

За допълнителна информация можете да се обърнете към д-р Румяна Грозева - 0879 021999; Ива Жекова - 0888 260276, както и на pr@szeda.eu.

Приложение