Назад

Срещи на Българската газова асоциация с кандидати за народни представителиЦелта е да се внесе експертиза при формиране на тяхната позиция за перспективата на сектор природен газ и отрасъл енергетика

На 30 август, в навечерието на предизборната кампания, председателят и зам.-председателят на Българската газова асоциация – Пламен Павлов и Дафинка Янкова,  бяха домакини на среща със съпредседателите на "ВМРО - БНД" - Искрен Веселинов и Ангел Джамбазки.

„Удовлетворени сме, че в предизборната платформа на ВМРО са залегнали основни предложения по либерализацията на сектора и възстановяване на националния пазар“, отбелязаха от Асоциацията.

С евродепутата Ангел Джамбазки бе обсъдена възможността за директна комуникация с Европейската комисия и Главна дирекция „Енергетика“ по транспонирането на европейската нормативна уредба и специфичните условия на българския газов сектор.

На 3 септември, в началото на предизборната кампания, БГА проведе среща и с представители на Партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“ - проф. Александър Томов, Александър Гарибов, Станимир Цоцов и доц. Виктор Йоцов.

От БГА отбелязват, че разговорите с кандидатите за народни представители целят да се внесе експертиза при формиране на тяхната позиция в започналите публични дискусии за перспективата на сектор природен газ и отрасъл енергетика.

БГА планира да продължи срещите с национално отговорните български партии.