Брой 16 (1775), 23-01-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ

Международна конференция за бизнеса от високотехнологичния сектор - Collision


СТИВ – Канада информира за предстояща международна конференция за бизнеса от високотехнологичния сектор - Collision, която ще се проведе в периода: 20-23 май, в Enercare Centre - 100 Princes' Blvd Suite 1, Toronto, ON M6K 3C3, Канада.

Поканата за участие от страна на български компании е от Leigh Smout - изпълнителен директор на Световен търговски център – Торонто, и Jose Antonio Santoyo – директор на службата по търговска и инвестиционна политика.

Търговски център – Торонто е член на Асоциацията на световните търговски центрове. Дейността му е ориентирана към подпомагане на бизнеса  посредством предлагане на пакети от бизнес услуги за фирми за свързването им с глобалната икономика. Центърът предлага таргетирани консултантски услуги по  регулаторни и логистични аспекти на вноса и износа; по регламенти на споразумения за свободна търговия, както и експертен опит, базиран на дългогодишни търговски практики на компании, упражняващи дейност с международни партньори. Бизнес регион Торонто е един от технологичните центрове в Канада за глобално развитие на компании от IT-сектора.

Интересът от канадска страна е към информационните технологии в бизнеса най-общо, в т.ч. –към технологични компании, ангажирани с цифрови медии; разработващи видеоигри и приложения, компании, предлагащи софтуерни решения в областите: финанси; медицина; фармация; биотехнологии и зелена енергия; киберсигурност; автомобилостроене; роботика и други сектори от икономиката.

Поканата е за участие във форума от страна на представители на български високотехнологични фирми - иновативни доставчици на технологични решения в различни сфери, които на място да установят преки контакти с големи канадски и други корпорации – купувачи на технологии.

Сред участниците в предстоящото 5-то издание на Collision тази година са представители на лидери в IT – сектора, startup компании, инвеститори и експерти. По данни на организатора, изданието на конференцията от 2018 г. е имало участници от над 110 страни и е било отразено от над 750 медии. Според вида си, билетите за Collision осигуряват достъп до изложбения етаж, или общ достъп до изложбения етаж и всички предвидени в рамките на конференцията работни групи и събития – сателитни, мрежови и  вечерни; мобилни и уеб – приложения; бази данни на участниците.

Детайлна информация за закупуването на билети може да бъде открита на интернет – страницата на събитието: https://collisionconf.com/tickets

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Представяне на процедурата „Развитие на регионални иновационни центрове” на среща на председателите на регионалните палати (камари)
Обсъждане на предстоящия „Балкан базар“ в Индия
Условията за участие ще бъдат представени на промоционално събитие в БТПП Още
Конференция „Дигитализацията като следващ двигател на растежа на България и Централна и Източна Европа”
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Партньорска среща по проект 2REVIVE “Втори шанс за предприемачество“
ЕНЕРГЕТИКА И ЕНЕРГИЙНА ПОЛИТИКА
Одобрен е проект на споразумение между КЕВР и ЕБВР
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Международна конференция за бизнеса от високотехнологичния сектор - Collision
20-23 май, Торонто, Канада Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Повече права за потребителите: законодателен пакет заличава различия в ЕС
Предвижда се промяна на четири европейски директиви Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
15-то изложение и конференции за енергийна ефективност, управление на отпадъци и интелигентни градове 2019
16 - 18 април 2019, София Още