Брой 81 (1839), 25-04-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ

Покана за българско участие в международно изложение за хранителни продукти, безалкохолни напитки и вина “SIAL”


СТИВ – Делхи информира за получена покана от Търговската служба на Делегацията на ЕС в Индия за българско бизнес участие в предстоящо международно изложение за хранителни продукти, безалкохолни напитки и вина “SIAL”, което ще се проведе на 19-21 септември 2019 г. в изложбения център „Pragati Maidan” в гр. Делхи, Индия.

Изложението ще се проведе на площ от над 5000 кв.м. като ще участват над 250 изложители от Индия и чужбина. Очаква се то да бъде посетено от над 8500 посетители. Подробна информация за изложението е налична на уеб-страницата: www.foodindia-bysial.com.

За горепосоченото изложение Делегацията на ЕС в Индия, с отпуснати от ЕС средства по програмата “Business Support for the EU-India Policy Dialogues”, е наела изложбена площ от 204 кв.м., където ще се предоставят безплатно на компании от ЕС, производители/износители на хранителни продукти и вина, оборудвани щандове от 6-9 кв.м., за да представят своите продукти. Излаганите на щанда на ЕС стоки следва да попадат в една от следните три категории: да носят логото „EU organic logo”; да са продукти с етикет за европейско качество  - PDO/PGI/TSG; иновативни/еко продукти.

При селектирането на компаниите от ЕС, които ще участват на щанда, Делегацията на ЕС в Индия ще дава приоритет на МСП и на европейски компании, които не са представени все още на индийския пазар, като ще се взема предвид и балансираното географско представяне на изложбената площ на страните-членки на ЕС.  

Разходите по транспортиране на стоките и рекламните материали за изложението, освобождаването от митница и заплащането на съответните мита, както и разходите за настаняване на представителите на отделните европейски компании в хотел в Делхи ще са за сметка на самите фирми-изложители. 

Заинтересованите за участие български компании следва да се регистрират електронно за участие, най-късно до 20 май 2019 г., на приложения в поканата линк за регистрация. За допълнително информация следва да се свържат с организатора на и-мейл: projects@ebtc.eu

Приложение: Покана 

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ОТ ПАЛАТАТА
Светли Великденски Празници !
НОВИНИ ОТ БТПП
Кръгла маса в Народното събрание, посветена на 100-годишнината от създаването на Международната организация на труда
Среща с новоназначения ръководител на СТИВ - Загреб
БТПП и СТИВ ще насърчават връзките между предприемачи от двете страни Още
Предстои осмото издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал
Организационна среща с председателя на Българската асоциация на износителите на вино Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
Кръгла маса на тема „Професионално образование – поглед в бъдещето” се проведе в Стара Загора
В рамките на седмото издание на Областната панорама по професионално образование и кариерно развитие Още
ФИНАНСИ
Министерството на финансите изпрати на Европейската комисия Националната програма за реформи и Конвергентна програма за периода 2019-2022 г.
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Покана за българско участие в международно изложение за хранителни продукти, безалкохолни напитки и вина “SIAL”
19-21 септември 2019г., Делхи, Индия, на изложбена площ, осигурена със средства от ЕС Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Комисията приема нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните
Регулацията ще влезе в сила от 2 април 2021г. Още
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от Enterprise Europe Network