Брой 33 (2039), 17-02-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Цветан Симеонов: Трябва да се учим от най-добрите в туризмаНие, като работодателска организация, храним огромно доверие към Националния борд по туризъм и последните усилия очевидно правят все по-видим сектора, поставят все по-остро въпросите, чието разрешаване ще помогне за неговото по-добро представяне. Има съществен напредък в туристическия сектор в България.

Ако споменем обаче актуалната тема с корона вируса, без съмнение това ще удари туристическия сектор, но за едни ще е тежък удар, за други като България това може да е възможност. Затова се съгласявам с констатацията на Националния борд по туризъм, че рекламата трябва да заработи още по-силно за България, за да може част от тези затворени дестинации да се насочат към нас.

Оценяваме високо усилията на София за превръщането й в още по-атрактивна дестинация и данните за туристическите потоци ясно показват добрите резултати. Госпожа Фандъкова добре знае моята болна тема за разумното използване на природните ресурси. Благодарим за това, че има напредък и по тази тема. Ще бъде добре в следващото издание на НБТ да има и мерки за подобряване на столиичния център. Защото всички туристи минават оттам и се учудват, че се пилее минералната вода, без да има ефективно използване. Оценяваме положително усилията на Министерството на туризма, за нашето коопериране с подходящи дестинации. Илюстрация за това беше последното посещение на министъра на туризма на Гърция.

Съгласен съм със заместник председателя на НБТ Мартин Захариев, че трябва да се учим от най-добрите – Италия, Франция, съседна Гърция, Кипър. Те също имат постижения и правят малките неща да бъдат видими.

Накрая искам да потвърдя нашата увереност, че НБТ ще продължи да играе ключова роля в този сектор. Изкушен съм да кажа няколко думи за ролята на държавата, за да стане България по-привлекателна - не бива да забравяме, че още има място за чуждестранни инвестиции в сектора на туризма. Няма как това да се случи, ако ние всеки ден товарим предприемачите с несвойствени дейности и да очакваме, че предприемачите лесно ще се съгласят да инвестират тук, след като имат многобройни възможности по света.

Цялото изказване може да се проследи от  ВИДЕО

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Цветан Симеонов: Трябва да се учим от най-добрите в туризма
Изказване пред 7-мата среща на Националния борд по туризъм Още
Глобален форум GS1 2020
Силата на GS1 да променя начина, по-който работим и живеем Още
БТПП със свой представител на изложението INDIA TELECOM 2020
Над 40 водещи индийски компании в областта на телекома Още
БГ Баркод: с грижа за духа и тялото
Българската фирма „НИК БЮТИ“ ЕООД е въвела най-много продукти за седмицата 3-7 февруари в електронния каталог БГ Баркод Още
НОВИНИ ОТ РЕГИОНАЛНИ ПАЛАТИ
В Хасково се проведе традиционната среща на бизнеса с дипломатически представители
Хасковската търговско-промишлена палата отличи фирми за принос в развитието на регионалната икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № РД-04-2 за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт...
ФИНАНСИ
Приключи редовната мисия на МВФ по член IV от Учредителния договор
ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ
Индивидуални административни актове в Централизираната автоматизирана информационна система „Електронни обществени поръчки“
ГЛЕДНА ТОЧКА
За предприватизационния и следприватизационния контрол в България
Автор: Институт за пазарна икономика Още