Брой 226 (2232), 24-11-2020
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ

Уъркшоп "Бъдеще и последни тенденции в социалния диалог"


Камарата на строителите в България има удоволствието да Ви покани за участие в събитие за изграждане на капацитет и подобряване на уменията на социалните партньори в сферата на индустриалните отношения в Централна и Югоизточна Европа. Това е първото от четири взаимосвързани събития, които се провеждат в рамките на проекта SuSodCo. Неговата цел е да подобри комуникационните умения и капацитета за провеждане на социален диалог на националните социални партньори в строителния сектор в България, Гърция, Кипър, Словения, Унгария и Хърватия. Четирите двудневни виртуални събития са разделени на две сесии - семинар и уъркшоп. В семинарите ще участват видни експерти и обучители, които ще илюстрират последните тенденции в европейските индустриални отношения и ще усъвършенстват комуникационните и дигитални умения за водене на социален диалог между  участниците.  Уъркшоповете ще обединят участниците в интерактивни сесии, ролеви игри и атрактивни сценарии, чрез които ще приложат на практика придобитите знания, за да подобрят социалния диалог в сектор строителство на национално ниво.

Темите на тези последователни събития за изграждане на капацитет са следните:

  • 09 декември и 16 декември 2020 г.: Бъдеще и последни тенденции в социалния диалог. Интегриране на Европейската многогодишна програма за социален диалог на национално ниво.
  • Април 2021 г.: Значението на комуникационната стратегия за ефективен социален диалог.
  • Юни 2021 г.: Дигитализацията на икономиката в рамките на социалния диалог. Дигитални умения за водене на социален диалог.
  • Септември 2021 г.: Ключови комуникационни умения за социален диалог – подобряване на уменията на националните социални партньори.

Всички събития за изграждане на капацитет по проект SuSodCo са насочени към синдикатите, работодателските организации и останалите социални партньори на регионално, национално и европейско ниво. Събитията са подходящи за изпълнителни директори, консултанти по човешки ресурси, юристи, членове на национални комитети и експерти, участващи в индустриалните отношения в строителния сектор.

Покана

Програма

 

 

 

НОВИНИ ОТ БТПП
БТПП: Да не се допуска забавяне от страна компетентните органи на потвърждения на нотификация за внос на отпадъци
Покана за участие в Международно брокерско събитие за сектор "Туризъм"
10-11 декември 2020, Сан Бартоломе де Тирахана, Гран Канария, Испания/ онлайн Още
НОВИНИ ОТ БРАНШОВИ ОРГАНИЗАЦИИ
Уъркшоп "Бъдеще и последни тенденции в социалния диалог"
Покана от Камарата на строителите в България, на 9 и 16 декември 2020 г. Още
ДАНЪЦИ, ТАКСИ, ФИНАНСИ
До средата на декември фирмите плащат авансовия корпоративен данък за 2020 година
Това е и последният срок, в който фирмите имат възможност да направят корекция на декларираните от тях авансови вноски за тази година Още
АНАЛИЗИ, ПРОГНОЗИ
Отговор на всяка криза – по-високи заплати и социални плащания
Автор: Калоян Стайков, Институт за пазарна икономика Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за мерките срещу изпирането на пари
МЕЖДУНАРОДНО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Първи китайски уебинар за икономическо и търговско сътрудничество и обмен между търговско-промишлени палати на страните от Централна и Източна Европа
По инициативата "Един пояс, един път" Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Виртуални посещения в БАН по време на Европейската нощ на учените