Брой 38 (1797), 22-02-2019
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

В БТПП представиха възможности за финансиране на проекти по ОП „Иновации и конкурентоспособност“

Повече от 35 представители на фирми взеха участие в провелото се вчера, 21 февруари, събитие в БТПП, на което се обсъдиха подходящи възможности за финансиране на проектни предложения за малки и средни предприятия по линия на ОП „Иновации и конкурентоспособност“. Организатори на събитието бяха Enterprise Europe Network, ТПП-Кюстендил и Браншовата организация по текстил и облекло.

Събитието бе открито от главния секретар на БТПП Васил Тодоров, който приветства участниците и пожела успех на потенциалните кандидати по ОПИК. Лектори на събитието бяха: Илияна Илиева, зам.-главен директор, ГД "Европейски фондове за конкурентоспособност", Албена Мерачева, държавен експерт, сектор "Програмиране“, и Г. Шаренкова, също държавен експерт към Министерство на икономиката. Те представиха кратък преглед на напредъка по ОПИК и запознаха участниците в детайли относно предстоящите през 2019г. процедури и основни изисквания при кандидатстване.

През м. ноември/ декември т.г. се очаква отваряне на процедура „Дигитализация на МСП“, с чиято подкрепа фирмите ще могат да се възползват за разработване и въвеждане на базирани ИКТ системи и приложения за управление на бизнеса.

Лекторите представиха и текущата процедура „Подобряване на производствения капацитет на МСП“, чиято цел е повишаване на конкурентоспособността и засилване на експортния потенциал на предприятията. Подаването на проектни предложения по настоящата процедура се извършва изцяло по електронен път (чрез ИСУН 2020). След представянето на детайлна информация относно допустимите дейности и кандидати, приоритетите по процедурата и крайните срокове,  участниците в събитието имаха възможност да зададат директно своите въпроси и да получат най-актуалната и изчерпателна информация. Крайният срок за кандидатстване по процедурата е 21 май 2019 г.

В случай, че имате нужда от съдействие или въпроси, касаещи самата процедура по ОПИК, или търсите други възможности за финансиране на Вашия бизнес, моля свържете се с експертите от Enterprise Europe Network.

За да получавате информация за бъдещи събития на EEN, харесайте страницата  във Facebook: https://www.facebook.com/eenbulgaria/

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Председателят на БТПП - сред официалните гости по време на ХХ-я юбилеен панаир на НТБГ
Продължава над 100-годишното сътрудничество на палатата и гимназията за развитие на предприемачески умения Още
В БТПП представиха възможности за финансиране на проекти по ОП „Иновации и конкурентоспособност“
И по процедура „Подобряване на производствения капацитет на МСП“ Още
БТПП подготвя посещение на бизнес делегация до Люксембург, 3-4 април 2019 г.
Бизнес форум с двустранни срещи, посещение на фирми... Още
Покана за участие в Трета регионална среща в областта на телекомуникациите и технологиите
7 март 2019 г., София Хотел Балкан Още
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Обучителен семинар “Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи”
14 - 17 май 2019 г. в Университета по хранителни технологии, Пловдив Още
ЗА ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ
Проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за концесиите
Промяната ще върне стария ред за концесиониране на морските плажове Още
МЕЖДУНАРОДНА ТЪРГОВИЯ, ПАЗАРИ
Първа демонстрационна зона на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Последици от оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз в сферата на дружественото право
Дружественото право на ЕС има богата уредба и регулира множество области... Още
Прeпоръки на Патентното ведомство на Република България във връзка с Брекзит