Назад

Актуалните възможности за финансиране и растеж на иновативни компании бяха обсъдени на конференция, организирана от РТИК


Русенската търговско-индустриална камара организира конференция на тема „Иновации и растеж: Откриване на нови пътища към финансиране“. Събитието, което се проведе на 28.09.2023г., събра представители на местния бизнес сред които бизнес лидери, мениджъри и специалисти, търсещи възможности за финансиране и подкрепа за своите иновационни проекти и бизнеси. Конференцията бе финалното събитие, част от дейностите по проект „Gazelle - orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs”, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ Балкани-Средиземно море.

По време на мероприятието присъстващите бяха запознати с основните дейности на Центъра за подпомагане на иновативни компании към Русенската търговско-индустриална камара, който е създаден по проект „Gazelle” и е част от новосформираната Балкано - средиземноморска мрежа за бизнес подкрепа. Като част от програмата бе и представянето конкретни възможности за финансиране на МСП по процедури на програмите „Конкуретноспособност и иновации в предприятията“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Интегрирани териториални инвестиции“. Присъстващите бяха запознати и с продуктите и инструментите в подкрепа на иновационното развитие и растежа на предприятията, предлагани от Българска банка за развитие, както и с възможностите за кандидатстване по програмата за устойчив преход към гъвкави и зелени предприятия – STAGE.

Форумът приключи с нетуъркинг коктейл, на който участниците имаха възможност за обмен на опит и установяване на нови бизнес контакти.

                                Проект GAZELLE е съфинансиран от Европейския съюз и националните фондове на участващите страни.