Брой 163 (1427), 25-08-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Перспективи за развитие на женското предприемачество в Европа


БТПП работи в сътрудничество с Българската асоциация на жените-предприемачи (БАЖП) по проект SEEWBAN,  главната цел на който е да увеличи броя на жените бизнес ангели в Югоизточна Европа и да улесни финансирането на жените-предприемачи от бизнес ангели, които търсят интересни и иновативни проекти.

Другите партньори по проекта са Гръцката асоциация на жените предприемачи, Търговско-промишлената палата на Лимасол (Кипър), Cyprus Federation of Business and Professional Women (Кипър), Търговско-промишлената палата на Словения,  JÓL-LÉT Alapítvány (Унгария), Women’s Enterprise Scotland CIC (Шотландия) и APID Imprendorialita’ Donna (Италия).

В тази връзка, БТПП работи усилено за популяризиране на портала WEgate, посветен на женското предприемачество в Европа и подпомаган от Европейската комисия. Порталът ще бъде използван от консорциума на SEEWBAN за споделяне на информация, резултати и добри практики, необходими за стартирането и развиването на бизнес. Повече за портала: (www.wegate.eu)

Палатата е в етап на провеждане на интервюта с успели бизнес дами, опитът на които ще допринесе положително при изпълнение на дейностите по проекта. Палатата разработва и проучване за успешния модел на достъп до финансиране на жени-предприемачи от бизнес ангели в Германия – една от държавите с най-развити подобни мрежи.

На по-късен етап се очаква партньорите да разработят електронна платформа за обучение със специализирани курсове, включващи следните модули: оценка на риска при извършване на инвестиционни дейности, финансови анализи, бизнес стратегии, управление на активи, инвестиране в новооткрити предприятия и др.

Допълнителна информация във връзка с изпълнението на дейностите по проекта ще бъде публикувана в Инфобизнес, както и на Интернет  адрес: http://www.bcci.bg/bulgarian/projectsBCCI_new.htm

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Икономическият съветник на Посолството на Ислямска Република Иран в София разговаря с Цветан Симеонов
Обсъдена беше предстоящата бизнес делегация до Техеран, придружаваща министъра на икономиката на Република България Още
28 август - Предстои обявяването на икономическата класация „ТОП 100”
На пресконференция в БТПП в 11.30 часа Още
Перспективи за развитие на женското предприемачество в Европа
ФИНАНСИ
Промените в данъчния кодекс спестяват 1.1 млн. лв. на българския бизнес според НАП
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Предлагат облекчения за златари и бижутери
В момента те трябва да бъдат вписани в регистър на финансовото министерство 14 дни преди да започнат дейност Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Проект на Постановление на МС за създаване на Съвет за координиране и развитие на дружествата производители и търговци на стратегически изделия и специална продукция
ТУРИЗЪМ
Български клип в състезанието за най-добро рекламно видео в туризма
По повод на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН (11-17-ти септември, Китай) Още