Брой 163 (1427), 25-08-2017
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

28 август - Предстои обявяването на икономическата класация „ТОП 100”


Класацията на БТПП за водещите фирми в България „ТОП 100” официално ще бъде представена на пресконференция на 28 август 2017 г. от 11:30 часа.

Класирането на фирмите вече 19 години се извършва само на обективни и съпоставими данни от финансовите отчети. В новото издание на „ТОП 100” са обработени данните на над 6000 фирми от страната, които произвеждат около 82% от БВП през 2016 година. Класацията включва няколко критерии, отчитащи приходите от продажби, финансовият резултат и собствения капитал. Извършено е и класиране на регионален принцип.

Всички класирани фирми, независимо от места им, могат да получат и сертификат, който е обективна оценка за дейността им като част от водещите компании в България.

На официална церемония на 4 декември 2017 г., с участието на ръководители на държавни институции и дипломати, БТПП ще награди фирмите, класирани на лидерските позиции.

С поредното издание на класацията БТПП продължава да насърчава предприемаческия дух и добрите бизнес практики, позволили на някои от тях да увеличат в пъти печалбата си.

Класацията „ТОП 100” излиза и на български и английски език. У нас тя се разпространява при 250 бизнес събития, с над 5000 участници от водещи фирми. БТПП изпраща класацията до 70 посланици и над 35 търговски представители към дипломатическите мисии със седалище София и още до над 70 мисии извън България. В международен план „ТОП 100” достига до 130 търговски палати по света, членове на  Международната търговска камара-Париж, до членовете на ЕВРОПАЛАТИ – 45  търговски палати от 43 страни с мрежа от 1700 регионални структури и 20 млн. компании; до  над 315 членове на Асоциацията на световните търговски центрове; до над 45 посолства и служби по търговско-икономически въпроси на България в чужбина и други

НОВИНИ ОТ БТПП
Икономическият съветник на Посолството на Ислямска Република Иран в София разговаря с Цветан Симеонов
Обсъдена беше предстоящата бизнес делегация до Техеран, придружаваща министъра на икономиката на Република България Още
28 август - Предстои обявяването на икономическата класация „ТОП 100”
На пресконференция в БТПП в 11.30 часа Още
Перспективи за развитие на женското предприемачество в Европа
ФИНАНСИ
Промените в данъчния кодекс спестяват 1.1 млн. лв. на българския бизнес според НАП
ПРЕПОРЪЧАНО ЧЕТИВО
Предлагат облекчения за златари и бижутери
В момента те трябва да бъдат вписани в регистър на финансовото министерство 14 дни преди да започнат дейност Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Проект на Постановление на МС за създаване на Съвет за координиране и развитие на дружествата производители и търговци на стратегически изделия и специална продукция
ТУРИЗЪМ
Български клип в състезанието за най-добро рекламно видео в туризма
По повод на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН (11-17-ти септември, Китай) Още