Брой 52 (1064), 16-03-2016
Ежедневен бюлетин
ISSN 1314-5320

Валутни курсове

НОВИНИ ОТ БТПП

Единственото изложение за сигурност в България – SECURITY EXPO, отвори врати

Днес официално бе открито 23-ото издание на SECURITY EXPO - единственото в България изложение за сигурност. Организатори са Българската търговско-промишлена палата и Интер Експо Център, под патронажа на Министерството на вътрешните работи.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов и главен комисар Георги Костов - гл. секретар на МВР, приветстваха фирмите изложители и гостите на откриването.

На изложението се демонстрира изключително разнообразие от системи за сигурност. Ако досега съдържанието на изложението беше насочено предимно към хардуерните решения, то сега компаниите залагат на нови приложения и софтуер, които формират изцяло нов продукт. Тази година са изложени повече технологии от сектора на телекомуникациите, IP мрежите, сигурността на личните данни, гарантирането на дигиталните разплащания.

Водещи компании показват най-новите видеокамери за видеонаблюдение с вграден видеоанализ. Представени са безжични алармени системи VideoFied - революция на световния пазар за охранителна техника през последните 10 години. На специални презентации водещи компании в сектора като Сектрон, Bosch, Анди-Л, Д-Линк, NST Security Group, Western Digital Corporation ще рекламират най-новото в системите за видеонаблюдение.

Физическата охрана навлиза в нови измерения. Бизнесът има възможност да се запознае с технологиите на френска компания, лидер в системите за интелигентна защита на пари в брой, на банкомати и пазарите на дребно по целия свят.

Новите сателитни комуникации на световни лидер GLOBALSTAR предлагат по-сигурен начин на защита и предоставят връзка там, където стандартната телефония няма обхват. SPOT технологията е незаменима за работа в отдалечени райони и екстремни и опасни пътувания.

Сигурността на дигиталните технологии ще бъде тема, която ще ръководи бизнеса през следващите  години. Затова на 17 март ще се проведе конференция „SECURITY IN DIGITAL PAYMENTS”.

Специфики при огледа на произшествия на убийства, свързани с организирани престъпни групи, психологическите аспекти на радикализацията и възможностите за доброволчество ще бъдат сред ключовите теми на МВР тази година.

Изложението е отворено до 19 март, за посетители от 10 часа. Входът е 3 лева през седмицата и безплатен в събота.

 

НОВИНИ ОТ БТПП
Единственото изложение за сигурност в България – SECURITY EXPO, отвори врати
Иновативни продукти и услуги, новости в областта на обществената и частната сигурност, сигурността на дигиталните технологии Още
Нови членове на Палатата
ИНФОРМАЦИЯ ОТ СТИВ
Рекорден стокообмен с Румъния за 2015 г.
Реален показател за отличните двустранни търговско-икономически отношения Още
ТРУД И ЗАЕТОСТ
НСИ: 3,276 млн. са икономически активните лица в България
Безработните през миналата година са 305 хиляди Още
ПРОГРАМИ И ПРОЕКТИ
Национален информационен ден по Програма за междурегионално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“ 2014-2020
Във връзка с предстоящото обявяване на Втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата Още
ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ
Европейската комисия предприема действия в подкрепа на стоманодобивната промишленост
ОФЕРТИ/ТЪРГОВЕ
Оферти за бизнес партньорство от EEN
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ
Ролята на жените в развитието на Дунавския регион: международна конференция в София на 18 март
Възможностите, които предоставя Дунавската стратегия за развитие на региона – сред основните теми на форума Още